'Meclise girmemeyi cinayetle eş tuttu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 06-28-2011 (21:10)   Son Mesaj: 06-28-2011 (21:10)    Cevap: 0    Gösterim: 742  

    06-28-2011

    'Meclise girmemeyi cinayetle eş tuttu

    'Meclise girmemeyi cinayetle eş tuttu


    Denge Hukukçular Derneği Başkanı Ramazan Aslan, ''Meclise girmeme veya yemin etmeme eylemi açıkça siyasi bir cinayet ve seçmenlere karşı sorumsuzluktur'' dedi.

    Aslan, Konya Bera Otel'de düzenlediği basın toplantısında, milletvekillerinin yemin etmeme kararını değerlendirdi.

    12 Haziran seçimleriyle halkın iradesinin şekillendiğini ifade eden Aslan, halkın son sözü söylediğini ve rekor düzeyde katılımla gerçekleşen seçimlerde milletin memleket sorunlarının çözümü için Meclisi adres gösterdiğini belirtti.

    Buna karşılık bazı siyasi partilerin kendilerine verilen emanete sadık kalmayarak, Meclisi boykot etmelerinin halkta büyük bir hayal kırıklığına neden olduğunu öne süren Aslan, şunları kaydetti:

    ''Meclise girmeme veya yemin etmeme eylemi açıkça siyasi bir cinayet ve seçmenlere karşı sorumsuzluktur. Kendisini devletin kurucusu olarak gören bir partinin meclisi dolayısıyla halk iradesini boykot etmesi, üstelik bu konuda bölücü eylem ve söylemlerde bulunan birtakım kişi ve örgütlerle aynı safta yer alması kabul edilemez. Halk iradesini ve parlamenter sistemi savunan bir anlayışın Meclisi boykot etmesi kendisini inkar anlamına gelir. Böyle bir düşüncenin akla gelebilmesi dahi vahimken bir takım siyasi çıkarlar hesabına hareket edilmesi kabul edilemez. Meclisi boykot bir siyasi partinin intiharı demektir.''

    Yemin etmeme ve Meclise girmeme eyleminin açıkça yargıya müdahale olduğunu ileri süren Aslan, ''Yargı hiçbir kurum, kuruluş veya grubun zorlamasıyla bir karar alamaz. Bu tavır açıkça baskı ve şiddetle hukuka müdahaledir'' dedi.




    'Meclise girmemeyi cinayetle eş tuttu Yorumları