Türk geliştiricilerden PlayBook’a tam not!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-22-2011 (16:00)   Son Mesaj: 06-22-2011 (16:00)    Cevap: 0    Gösterim: 764  

    06-22-2011

    Türk geliştiricilerden PlayBook’a tam not!

    Türk geliştiricilerden PlayBook’a tam not!
    Türk geliştiricilerden PlayBook’a tam not!



    Türk uygulama geliştiriciler BlackBerry PlayBook’a tam not verdi.

    Research In Motion (RIM), “Meet the BlackBerry PlayBook” etkinliği ile dünyanın dört bir yanındaki uygulama geliştiricilerle buluşturduğu BlackBerry® PlayBook™’u bu kez de Türk uygulama geliştiricilerle İstanbul’da bir araya getirdi. RIM’in tableti BlackBerry PlayBook etkinlikte Türk uygulama geliştiricilerden tam not aldı.

    Türk uygulama geliştiriciler tarafından yakından incelenen ve büyük beğeni toplayan BlackBerry PlayBook, bireysel kullanıcılara sunduğu sınırsız fırsatların yanı sıra şirketlerin pazarda rakiplerinin önüne geçmeleri için de büyük fırsatlar sunuyor.

    Mövenpick Hotel’de yarım gün süren ve 70’den fazla uygulama geçiştiricinin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını RIM Türkiye Yönetici Direktörü Alexandra Zagury yaptı. BlackBerry PlayBook’un önemli özelliklerinin altını çizen Zagury, “Bu etkinlik, Türkiye’de uygulama geliştiriciler için gerçekleştirdiğimiz ilk etkinlik. BlackBerry PlayBook taşıması son derece kolay ve kullanıcılara tam bir internet taraması sunuyor. Bugün, internetteki sayfaların 2/3’si flash ile geliştiriliyor ve bu özelliği tabletimizin destekliyor olması bizi farklılaştıran en önemli noktalardan biri. BlackBerry PlayBook’un diğer önemli özellikleri arasında çoklu işlem desteği ve gelişmiş multimedya deneyimi de bulunuyor. BlackBerry Bridge özelliği ise basit ve güvenli bir Bluetooth bağlantısı ile BlackBerry akıllı telefonların tabletle eşleşmesine olanak sağlıyor. Son olarak, en güvenilir işletim sistemlerinden biri olarak bilinen QNX işletim sistemiyle tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşıladığımızı düşünüyoruz” dedi.

    Akıllı telefonlar üzerinden Facebook ve Twitter kullanımında birinci sırada yer aldıklarını belirten Zagury, tüm dünyada çok popüler olan BlackBerry Messenger’in (BBM) 43 milyondan fazla kullanıcısı olduğunun altını çizdi. Bu başarının uygulama geliştiriciler için de fırsatlar sunduğunu belirten Zagury, “uygulama geliştiriciler sadece Türkiye için değil tüm dünyada tanınmak için uygulama geliştirebilir” dedi.

    RIM EMEA Geliştirici İlişkileri Takım Lideri Sanyu Kiruluta, İstanbul’da Türk uygulama geliştiricilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Kiruluta, “BlackBerry PlayBook, Türkiye’deki uygulama geliştiriciler için fırsatlarla dolu bir dünyanın kapılarını açıyor. Popüler BBM anlık mesajlaşma servisi ise bu fırsatlar arasında yer alıyor. Bu sayede BBM kullanıcıları en sevdikleri uygulamaları kişi listeleriyle paylaşabilecek. Bu da uygulama deneyimini yepyeni bir seviyeye taşıyor. Bir başka heyecan verici nokta ise, 3 farklı yarışma için uygulama başvurusu kabul ediyor olmamız. Bunlar Flash/AIR mobil, En yaratıcı BlackBerry Webworks ve BBM sosyal platformunda en fazla alışkanlık yapan uygulamalar. Yarışmalarımıza Türk uygulama geliştiricilerinin de başvurularını heyecanla bekliyoruz” dedi.RIM Alliance Sorumlusu Antonio Donadoni ise yerel uygulamalar geliştirmenin önemine değinerek bu tarz uygulamaların hem şirketler hem de kullanıcılar tarafından oldukça faydalı olduğunu belirtti. Donadoni “BlackBerry App World’un 33 milyon kullanıcısı var ve Türk uygulama geliştiriciler kendi uygulamalarını da ekleyerek bu kitleye ulaşabilirler. Uygulama teslim etmek çok basit birkaç adımdan oluşuyor, onaylanması ise yaklaşık birkaç hafta sürüyor. Satıcı olarak kaydolmak, uygulama teslim etmek ve güncellemek ise tamamen ücretsiz. Reklam hizmeti, ödeme sistemi ve BlackBerry analitik hizmetleri ise önümüzdeki dönemde kullanılacak, heyecan verici yenilikler arasında” dedi.

    BlackBerry PlayBook’la işte rakiplerinizin önüne geçin

    Mobil uygulama yazılımları alanında uygulama geliştiren Pozitron Kurucu Ortağı Fatih İşbecer BlackBerry PlayBook’un cebe sığan boyutuyla tablet segmentinde mobiliteyi daha da ileri bir boyuta taşımayı başardığını ve buna ek olarak hızlı ve yüksek performanslı işlemcisinin de önde gelen avantajları arasında yer aldığını söylüyor. “Özellikle RIM’in işletim sistemi tarafındaki QNX firmasının son yıllarda mobil teknoloji dünyasının en yenilikçi oluşumlarından bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz” diyen İşbecer sözlerine şöyle devam etti: “BlackBerry PlayBook’la birlikte gelen BlackBerry Bridge özelliği sayesinde BlackBerry platformuna yatırım yapmış firmaların tablet kullanımına geçmesi son derece basitleştirilmiş. Ufak ve basit bir senkronizasyon ile BlackBerry akıllı telefonunuzdaki tüm bilgilere BlackBerry PlayBook üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Bu da özellikle kurumsal tarafta biz geliştirici firmalar açısından büyük fırsatlar barındırıyor.”

    Halihazırda BlackBerry platformu kullanan binlerce Türk firmasının çok basit bir entegrasyon ile BlackBerry PlayBook’u sistemlerine dahil edebileceklerini söyleyen İşbecer “burada bizim geliştireceğimiz uygulama ve yazılımlarla özellikle satış ağlarını sahada daha da güçlendirebilecekler. Sahada biz geliştiricilerin uygulamaları ile BlackBerry PlayBook gibi yetenekli bir cihaz kullanan firmaların, çok kısa bir süre içerisinde rekabette öne geçeceklerini öngörüyorum” diyor.

    “Meet the BlackBerry PlayBook” etkinliğinin yanı sıra Türkiye’deki uygulama geliştiriciler için farklı fırsatlar da sunan RIM, 2011 BlackBerry Developer Challenge yarışması ile toplam 3 milyon Dolar değerinde ödül dağıtacak.

    BlackBerry Geliştiriciler ile ilgili faha fazla bilgi için http://www.blackberry.com/developers
    ve http://devblog.blackberry.com/ sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.





    Türk geliştiricilerden PlayBook’a tam not! Yorumları