Ağ sorunu için Tweet!   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-22-2011 (12:00)   Son Mesaj: 06-22-2011 (12:00)    Cevap: 0    Gösterim: 932  

    06-22-2011

    Ağ sorunu için Tweet!

    Ağ sorunu için Tweet!
    Ağ sorunu için Tweet!



    Şirketler artık ağ sorununu çözmek için Tweetleyecek.

    Dünya nüfusunun altıda birinin kullandığı Facebook, Twitter gibi sosyal ağlar, ‘sosyalleşme’ dışında, misyonlarına bir yenisine daha ekledi.

    Sosyalleşme amaçlı kullanılan sosyal ağlar artık, sorun çözen teknolojilere dönüştü. Bu hizmetlerin dünyadaki ilk örneği ABD merkezli Enterasys Networks’ten geldi.

    Temmuz ayında tüm dünyada hizmete girecek

    Enterasys Networks; geliştirdiği “isaac” projesi ile kurumsal ağ aygıtlarının, Facebook, Twitter, Salesforce Chatter, Linkedln üzerinden proaktif yönetimini mümkün kıldı.

    Patent başvurusu yapılan yenilikçi teknoloji, günümüz IP ağına bağlı aygıtları kontrol edebilme yeteneği ile alanında devrimci bir yaklaşım olarak kabul görüyor.

    Dünyada çok önemli bir nüfusun kullandığı, sosyal iletişim platformları için yeni kullanım amaçlarının geliştirilmesinin doğal olduğunu söyleyen Enterasys Networks Türkiye Direktörü Tarkan Süalp,“Isaac sayesinde, BT makineleri, günümüz sosyal ağlarına bağlanabilecekler, iletişim yeteneği ile durumlarını bildirip BT yöneticisinden komutlar alabilecekler. Bu yenilikçi teknoloji sayesinde BT kuruluşları oluşabilecek ağ sorunlarının bir adım önünde olabilecek ve yüksek kaliteli hizmet anlaşmalarının sunulmasında çıtayı yükseltecekler” diye konuştu.

    Haziran ayının ilk haftasında ABD’de kamuoyuna tanıtılan proje, Temmuz ayı itibariyle Türkiye de dahil tüm dünyada uygulanmaya başlayacak.

    Ağ sorunlarının çözümünü saniyelere indirdi

    Isaac projesi ile ağ sorunlarının belirlenmesi ve çözümü için gereken zaman, saatlerden saniyelere inecek ve güncellemeler herhangi bir mobil cihaz ile Twitter, Facebook, LinkedIn ve Chatter gibi, bilinen bir sosyal medya ara yüzü ile mümkün olacak.

    Türünün ilk örneği olan teknolojisi ile isaac, bir yöneticinin, gerçek zamanlı ve çift taraflı çevirici sayesinde, ağ ile kendi dilinde iletişim kurabilmesine olanak sağlayacak. Enterasys Networks Türkiye Direktörü Tarkan Süalp, bu durumu, “Isaac ilk kez, insanların makinelerin diline uyum sağlama gerekliliği yerine, makinelerin insanların dilini konuşabilmesine olanak sağlamıştır” dedi.Çok katmanlı güvenlik mevcut

    İşletmelerin BT altyapısının bütünlüğünü sağlamak için çok katmanlı güvenlik içeren isaac, Facebook’un yeni tanıttığı iki faktörlü kimlik doğrulaması örneğinde olduğu gibi, sosyal ağ sağlayıcılarının gelişmiş güvenlik kapasitelerini de arttırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, Isaac çözümü, SMS veya e-posta yoluyla sosyal medya bulutu dışından iletilen rastgele oluşturulmuş tek seferlik şifreler kullanan iki faktörlü kimlik doğrulaması ile etkinleştirildi.

    Mobil cihazlarla her yerden erişilebilme özelliğinin yanı sıra özel bir eğitim ya da yeteneğe sahip olmaksızın, karmaşık BT ortamlarının yönetimini mümkün kılan “ isaac” kullanıcısına şu yenilikleri sunuyor:

    • Isaac projesi sayesinde artık, ağa bağlı makineler ile hem normal dilde, hem de makinelerin kendi dillerinde iletişim kurma olanağı mümkün.

    • Sosyal medyayı en sık kullanan bilişimciler, isaac projesi sayesinde, en rahat koşullarda ağ sorunlarının üstesinden gelecek.

    • İletişimde bir uçtan ötekine, güçlü güvenlik kontrolleri içeren Isaac, mevcut altyapıya uygun, hızlı ve kolay kurulum sağlıyor.‘Isaac’ için kim ne dedi?

    Enterprise Communications Infrastructure Yönetici-Rohit Mehra Isaac ile, sosyal ağların kullanımı tüm kurumsal iletişime entegre olacak. Enterasys girişimi olan, cloud modeli yoluyla sosyal medya ile entegre ağ yönetimi gerçekten yenilikçi. Geleneksel ağ yönetimi hala 7/24 gözlem ve destek gerektiren ağ operasyon merkezi içinde sıkışmış durumda. Enterasys'in getirdiği bu yeni yapı, ağ yönetimini ve ağın kendisini BT ‘ye yaklaştırıyor. Onlara problemlerle gerçek zamanlı olarak akıllı mobil cihazları ile tanıdık sosyal ağ ara yüzü ile ilgilenme imkanı sağlıyor.

    Doğu Liverpool (OH) Şehir Hastanesi BT Direktörü- Kasey Arnott
    Bir hastane ortamında, ağ bağlantısındaki en ufak bir gecikme açıkça kabul edilemez bir durumdur. Enterasys’in kablolu ve kablosuz ürünlerinin güvenilirliğini ve kullanım kolaylığını görmüştük. Bu deneyimin üzerine, isaac ile mevcut altyapımızla sorunsuz bir şekilde entegre olan ve kullanımı son derece kolay bir çözümü inşa edebiliriz. Ayrıca bu çözüm, ağımızdaki kritik sağlık uygulamaları için en yüksek bağlantı verimliliğini sağlayabilir.Proxibid BT Operasyon ve Altyapı Direktörü, Chance Irvine
    Dünya’nın en büyük gerçek açık artırma pazarı olarak bizim ünümüz internet ağımızın güvenilirliğine ve ihtiyaca göre her zaman ulaşılabilir olmasına bağlıdır. Herhangi bir kesinti, gelir kaybına ve müşteride güven kaybına neden olabilir. isaac’i ağ sorunlarını gerçek problemlere dönüşmeden önlemek için BT personelimdeki herkesin kullanabileceği çok değerli bir çözüm olarak görebiliyorum. Stephen Hultquist Başkanı- Infinite Summit
    Enterasys, sektörün önde gelen güvenli ağ altyapısını sosyal medya etkileşimi ile birleştirerek bir kez daha yenilik yaratma yeteneğini gösteriyor. Enterasys, isaac ile tanıdık sosyal medyanın, daha önceden NOC merkezli ağ yönetimi görevleri için kullanımını gösterdi. isaac; Twitter, Facebook, LinkedIn ve Chatter’ın kullanılabilirliğinden ve yeteneklerinden yararlanarak, ağ mühendisleri tarafından açıkça anlaşılan, gerçek zamanlı uyarılar, sorun çözme ve ağ yönetimi iletişimi sağlıyor. Bu her CIO’nun ve ağ yöneticisinin önünde bulunması gereken önemli bir gelişmedir.

    GE Enerji Pazarlama Başkan Yardımcısı- Trent Waterhouse
    Enterasys‘in isaac’ı gibi yenilikçi sosyal ağ teknolojisi ile dil, coğrafya ve uygulama erişim zorlukları basitleşiyor. Böylece yeni nesil BT işlemleri personeli hızlı mobil internet uygulamaları yoluyla BT altyapısı ile güvenle etkileşime geçebiliyor. 140’tan fazla ülkede, 90.000 çalışanı ile GE Enerji, uygulamalar ve bilgiye erişimi her zaman, her yerde sürekli sağlamak zorunda. Sosyal medya ara yüzlerinden yararlanmak, müşterilerimize daha iyi hizmet verme sözünü yerine getirmektedir.





    Ağ sorunu için Tweet! Yorumları