ADSL üzerinden IPv6 erişimi!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 06-21-2011 (15:00)   Son Mesaj: 06-21-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 885  

    06-21-2011

    ADSL üzerinden IPv6 erişimi!

    ADSL üzerinden IPv6 erişimi!
    ADSL üzerinden IPv6 erişimi!



    Koç.net, ADSL bağlantı üzerinden web sitelerine IPv6 erişimi sağladı.

    Koç.net Dünya IPv6 Günü’nde IPv4 ve IPv6’yı beraber çalıştırmayı başararak bir ilke daha imza attı.

    Dünya IPv6 Günü (World IPv6 Day) etkinliklerinin ilki geçtiğimiz günlerde düzenlendi. Bu etkinlikler kapsamında; Facebook, Youtube, Google gibi büyük içerik sağlayıcıların da dahil olduğu çeşitli “WWW” siteleri, gün boyunca IPv6 adresleri üzerinden “WWW” hizmetini kullanıcılara sundular.

    Türkiye’nin lider alternatif telekomünikasyon şirketlerinden Koç.net de Dünya IPv6 Günü’nde “WWW sitelerine” ADSL bağlantısı üzerinden IPv6 olarak erişim sağlarken, IPv4 ve IPv6’yı beraber çalıştırmayı başararak bir ilke de imza atmış oldu. Gün boyunca IPv6 bağlantısı yapan Koç.net, yurtiçinde ve yurtdışında barındırılan IPv6 sitelerine 6RD yöntemini kullanarak başarılı bir şekilde erişimi sağladı.

    Koç.net Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Gürbüz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, teknolojiyi yakından takip eden Koç.net’in IPv4 ve IPv6’yı beraber çalıştırmayı başararak bir ilke daha imza attığını söyledi. IPv6’ya geçişin geniş, kapsamlı ve şebekede her katmanın bu yeni versiyonu desteklemesi açısından uzun bir süreç olduğuna dikkat çeken Gürbüz sözlerine şöyle devam etti: “İnternet kullanımının artmasıyla birlikte tükenme noktasına gelen IPv4’ün yerine konumlandırılan ve önümüzdeki yıllarda aktif olarak kullanılması beklenen IPv6 ile ilgili dünyadaki pek çok operatör gibi biz de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.”







    ADSL üzerinden IPv6 erişimi! Yorumları