Güneş ışığı ile çalışan klavye!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 06-21-2011 (15:00)   Son Mesaj: 06-21-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 733  

    06-21-2011

    Güneş ışığı ile çalışan klavye!

    Güneş ışığı ile çalışan klavye!
    Güneş ışığı ile çalışan klavye!



    Logitech Enerji İnfografiği, Güneş Teknolojisi hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarıyor.

    Güneş ışığı ile çalışan Logitech Wireless Solar Keyboard K750’yi geliştiren Logitech mühendisleri, güneşin insanlar için ulaşılabilir en büyük enerji kaynağı olması düşüncesinden yola çıkarak, bu en büyük yıldızdaki beklenmedik durumları gözlemlemek için bir infografik tasarladı. Güneşin sadece bir saatte 6.8 milyar insanın bir yılda tükettiğin enerjiden daha fazla enerji tükettiğini biliyor musunuz? 1880’lerde güneşin gücünü fark ederek ilk güneş hücrelerini yapan Charles Fritts’den bu yana güneş enerjisi, her zaman gündemde olmuş ve günlük yaşamın merkezi haline gelmiştir. Bu enerji kaynağından faydalanmaya karar veren Logitech mühendisleri günışığının olduğu her yerde, kapalı mekânlarda bile kendi kendini şarj eden dünyanın en az güç tüketen ilk kablosuz klavyesi Logitech Wireless Solar Keyboard K750’yi tasarladı.

    Logitech mühendislerinin güneş enerjisiyle ilgili dikkat çektiği gerçekler:

    • Dünya, Logitech Wireless Keyboard K750’ye geçerse yılda 828 milyon adet kalem pilden tasarruf edilecek.

    • Tasarruf edilen piller uç uca getirildiğinde, bunlar kolaylıkla Ekvator çevresini dolaşabilir.

    • 828 milyon pilden sağlanan enerji tasarrufuyla yılda yaklaşık dört Eyfel Kulesi’ni her yıl süresiz olarak ışıklandırmak mümkün

    • Tasarruf edilen piller 785 tenis kortunu doldurabilir.

    • Dünyanın ihtiyacı olan enerji, sadece güneş panelleriyle sağlanırsa dünya yüzölçümünün sadece yüzde 0,3’ü bütün elektrik ihtiyacını sağlamak için yeterli olacak.

    • Logitech Wireless Solar Keyboard K750, günışığının olduğu her yerde, kapalı mekânlarda bile kendini şarj edebiliyor. Tamamen karanlık bir yerde bile en az üç ay şarjı bitmeden çalışabiliyor.





    Güneş ışığı ile çalışan klavye! Yorumları