Facebook’un yarısını istiyor   Konuyu açan: tasfirin77   İlk Mesaj: 06-20-2011 (15:00)   Son Mesaj: 06-20-2011 (15:00)    Cevap: 0    Gösterim: 734  

    06-20-2011

    Facebook’un yarısını istiyor

    Facebook’un yarısını istiyor
    Facebook’un yarısını istiyor



    Facebook’un yarısının kendisine ait olduğu gerekçesiyle dava açan Paul Ceglia, mahkemeye yalan makinasına girdiğini ve doğruyu söylediğini gösteren bir rapor sundu.

    Hazırlanan raporda, Ceglia’nın yalan makinesinde teste girdiği ve alınan sonuçlara göre hiç bir yalan belirtisine rastlanmadığı iddia edildi.

    2003 senesinde Zuckerberg’le bir kontrat imzaladığı iddiasında bulunan Ceglia, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in zamanla bugünkü Facebook’a dönüşen projenin yarısını kendisine verdiğini savunuyor. Ceglia yaptığı açıklamada, “Zuckerberg’in aynı teste girmesini bekliyorum. Böylece kimin doğru söylediği ortaya çıkacaktır” diye konuşutu. Facebook’un piyasa değerinin 70 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

    E-postaları delil gösterdi

    Daha önceki duruşmada delil olarak Zuckerberg ile karşılıklı olarak yazdıklarını iddia ettiği elektronik postaları sunan Ceglia, “2003 yılında Mark Zuckerberg ile Facebook’un temelini oluşturan ‘StreetFax’ adlı bir proje için kontrat imzaladık. Bu bağlamda Facebook’un yarısı bana verilmişti” dedi. Mark Zuckerberg, ise Ceglia’nın şirket üzerindeki hisse iddiasının tamamen yanlış olduğunu belirtti. Zuckerberg, yapılan incelemelerde Ceglia’nın belgelerinin sahte olduğunu ve açılan davanın gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

    Belgeleri bankada saklıyor

    Söz konusu 2 sayfalık belgeyi göstermeyen Ceglia, evrakların New York’taki bir bankanın kasasında gizlendiğini söyledi. Piyasa değeri 70 milyar dolar olduğu tahmin edilen Facebook’un önümüzdeki yıl gerçekleştireceği halka arzla birlikte 100 milyar dolarlık bir değere ulaşması bekleniyor. Facebook’un avukatı Orin Snyder ise dana önce yaptığı açıklamada Ceglia’nın bir dolandırıcı olduğunu öne sürmüştü.





    Facebook’un yarısını istiyor Yorumları