İşte şeffaf uçak! (Resimli)   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 06-20-2011 (02:43)   Son Mesaj: 06-20-2011 (02:43)    Cevap: 0    Gösterim: 948  

    06-20-2011

    İşte şeffaf uçak! (Resimli)

    İşte şeffaf uçak! (Resimli)
    İşte şeffaf uçak! (Resimli)



    Airbus, 2050 için tasarladığı uçağını görücüye çıkardı.

    Geleceğin yolcuları, uçuş sırasında dünyayı ve gökyüzünü seyir keyfine doyacak.
    2050'de akıllı kabin duvarıyla her uçuşu büyük bir zevk haline getirmesi planlanan uçak, önceki gün Londra'da Airbus tarafından tanıtıldı. ,

    Tasarımda, öncelikle ön tarafta rahatlama ve arka tarafta çalışma alanları dikkat çekiyor.

    Ayrıca sosyalleşmek için dopdolu bir bar da düşünülmüş.

    Yolcular, ön ve yan taraflardaki her şeyi hiçbir engel olmadan görebilecek. Uçağın kabin duvarları ışık koşullarına göre değişecek. Hologramlar aracılığıyla uçuş sırasında yolcuların eğlenmesi sağlanırken, bu teknoloji yolcuların onlar uçaktayken evde yataklarında yatan çocuklarına masal okuma imkanı da veriyor.

    Airbus'ın uçağın dış gövdesini nasıl şeffaf kılacağı ise gizemini koruyor. Airbus'a göre, kabinin biyonik bir yapısı olacak ve kuş gövdesinin yeteneğini taklit edecek. Bu gövde gerektiğinde güç verirken, hava sıcaklığını kontrol eden ve yolculara panoramik manzaralar sağlamak üzere şeffaf hale gelebilen akıllı bir kabin duvarı sağlayacak.

    Yolcular sanal golf oynayarak eğlenebilecek ya da interaktif konferanslara katılabilecek.

    Airbus'a göre, kabin yolcuların ihtiyaclarını 'belirleyecek ve onlara cevap verecek.'

    Kabindeki 'yaşam bölgesi' vitamin ve antioksidanlarla zenginleştirilmiş havası, hafif ışıkları, aromaterapi ve akupresör tedavileriyle yolcuların rahatlamasına yardımcı olacak.

    'İnteraktif bölgesi' sanal pop-up projeksiyonları yolcuları holografik kumardan, alışveriş yapacaklar için sanal soyunma odalarına kadar hangi sosyal faaliyet alanında olmak isterlerse oraya tışayacak.

    'Akıllı teknoloji bölgesi' ise, tamamen lüks hizmetten, karadaymış gibi uçuş sırasında yaşamı devam ettirebilmeye kadar uzanan bireysel ihtiyaçları karşılamayı amaçlıyor.






    İşte şeffaf uçak! (Resimli)İşte şeffaf uçak! (Resimli)İşte şeffaf uçak! (Resimli)İşte şeffaf uçak! (Resimli)İşte şeffaf uçak! (Resimli)




    İşte şeffaf uçak! (Resimli) Yorumları