Esrarengiz yaratığın sırrı çözülemedi!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 06-20-2011 (01:43)   Son Mesaj: 06-20-2011 (01:43)    Cevap: 0    Gösterim: 773  

    06-20-2011

    Esrarengiz yaratığın sırrı çözülemedi!

    Esrarengiz yaratığın sırrı çözülemedi!
    Esrarengiz yaratığın sırrı çözülemedi!



    Rize'de esrarengiz hayvan iskeletinin sırrı çözülemedi.

    RİZE’ de eski bir evin temelinde kazı yapılırken bulunan ve koruma altına alınan 2 ayaklı bir hayvan ve yavrusuna ait iskeletin sırrı çözülemedi.

    Türkiye’deki çeşitli üniversitelerle temasa geçmesine rağmen iskeleti inceleyecek bir muhatap bulamayan Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, son olarak Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne resmi yazı ile başvurdu. Buradan gelecek cevaba göre iskelet incelenmek üzere Erzurum’a gönderilecek.Rize’nin Pazar İlçesi Aktaş Köyü’nde yaklaşık bir ay önce Cihan Yılmaz’ın eski evinin temelinde kazı yaparken bulduğu ve yapılan ilk incelemede ne olduğu anlaşılamayan 2 ayaklı bir hayvan ve yavrusuna ait iskelet, Müze Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı. Rize Valiliği’nin, iskeletin evin yaklaşık 1 metre altında dolgu toprak içinde bulunmasının dinazor iskeleti olması ihtimalini ortadan kaldırdığı yönündeki açıklamasının ardından, iskeletin incelemesinin yapılması için Rize Üniversitesi (RÜ) aracılığı ile Türkiye’deki çeşitli üniversitelere yazı yazıldı. Ancak iskeleti inceleyecek muhatap bulunamadı.

    ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NE YAZI

    Bunun üzerine Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne resmi yazı ile başvurarak, iskeletin incelenerek hangi hayvana ait olduğunun tespit edilmesini istedi. Üniversite’den gelecek yazı sonrası iskelet incelenmek üzere Erzurum’a gönderilecek.

    Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, iskeletin hangi havyana ait olduğunun henüz belirlenemediğini belirterek, bu konuda çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Hocaoğlu, "Rize Üniversitesi aracılığı ile çeşitli üniversitelere yazı yazdık. Gelen yazılarda üniversitelerin iskeleti inceleyecek ilgili bölümlerinin bulunmadığı belirtildi. Şimdi de Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne başvurduk. Oradan gelecek cevabın ardından büyük ihtimalle iskeleti onlara göndereceğiz. Umarız iskeletin sırrı kısa süre sonra çözülmüş olur" dedi.







    Esrarengiz yaratığın sırrı çözülemedi! Yorumları