Davutoğlu: 2023 yılında AB’ye üye olacağız   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-26-2011 (19:34)   Son Mesaj: 03-26-2011 (19:34)    Cevap: 0    Gösterim: 750  

    03-26-2011

    Davutoğlu: 2023 yılında AB’ye üye olacağız

    Davutoğlu: 2023 yılında AB’ye üye olacağız


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Avrupa Birliğine (AB) üyelik ısrarına değinerek, “Kesinlikle 2023 yılında AB'ye üye olacağız.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye"nin Avrupa Birliğine (AB) üyelik ısrarına değinerek, "Kesinlikle 2023 yılında AB'ye üye olacağız. Aynı zamanda çevreleyen bölgede aktif temel güç olmak istiyoruz." dedi.

    Bakan Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı ile İngiltere Dışişleri Bakanlığı"na bağlık Wilton Park isimli düşünce kuruluşunun Conrad Otel"de ortaklaşa düzenlediği "Günümüz Dünyasında Türkiye"nin Açılım Politikaları" konulu konferansa katıldı.

    Türkiye"nin 2003 yılında komşularıyla sıfır problem ilkesini açıkladığını kaydeden Davutoğlu, ''Bu bir slogan gibi olmuştu. Biz bunu neden deklare etmiştik? Çünkü şunu iyi biliyorduk ki;, eğer bir tehdit algılaması olursa, biz tehdit algılaması üzerine bir strateji geliştirmek istemiyoruz. Biz dostluk, iyi komşuluk ve komşularımızla entegrasyon bütünlüğü üzerine yeni bir bölge oluşturmak istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

    Türkiye"nin AB"ye üyelik sürecine değinen Davutoğlu, ''Bu üyelik, Rusya'ya karşı değil ya da Ortadoğu'yu bırakarak değil. Biz Rusya ile olan ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Ancak bu Amerika'ya karşı hareket ediyoruz demek değil." ifadelerini kullandı.

    Türkiye"nin 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü kutlayacağını hatırlatan Davutoğlu, Türkiye olarak 2023 yılında güvenlik, istikrar ve özgürlüğün tüm bölgede hakim olmasını istediklerini belirtti. "Bu bizim için gelecekteki dış politika vizyonumuzdur." diyen Davutoğlu, Türkiye"nin birçok ülke ile vizeleri kaldırmasından bahsetti.




    Davutoğlu: 2023 yılında AB’ye üye olacağız Yorumları