KESK: Şık'ın kitabına yargısız infaz yapıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-26-2011 (16:58)   Son Mesaj: 03-26-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 657  

    03-26-2011

    KESK: Şık'ın kitabına yargısız infaz yapıldı

    KESK: Şık'ın kitabına yargısız infaz yapıldı


    KESK'ten yapılan açıklamada, ''Adeta yargısız infazla, bir kitabın imha edilmesi her açıdan vehim ve kabul edilemez bir durumdur'' denildi.

    Yazılı açıklamada, Türkiye'de son dönemde gazetecilerin, yazdıkları kitaplar ve yaptıkları haberler nedeniyle yargılanmasının, tutuklanarak cezaevine konulmasının ''sıradan'', ''olağan'' gelişmeler haline geldiği belirtildi.
    Gazeteci Ahmet Şık tarafından yazılan ''İmamın Ordusu'' isimli yayımlanmamış kitap için başlatılan baskın ve toplatmalar ekseninde yaşananların ''son derece kaygı verici bir hal aldığı'' ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ''Yakın geçmişte gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulmasına karşı toplumda yükselen tepkilere karşılık; 'Tutuklanma nedenleri basın faaliyetleri değildir. Elimizde başka deliller var ama bunları açıklayamayız' denilerek, bugüne kadar kamuoyuna tatmin edici hiçbir açıklama yapılmamış olması, son yaşananlar ile birlikte basının ve tüm muhalefetin nasıl baskı altına alınmak istendiğinin açık kanıtıdır.

    İnanılması güç ama tüm bu yapılanlar, henüz yayımlanmamış, taslak halinde olan bir kitabı ele geçirmek için düzenlenmiştir.Düşünceyi ifade etme özgürlüğüne ve halkın gerçekleri öğrenme hakkına yönelik bu saldırıyı kınıyor, demokrasi ile bağdaşmayan, Hitler dönemini çağrıştıran yaklaşımlara derhal son verilmesini istiyoruz'' ifadelerine yer verildi.




    KESK: Şık'ın kitabına yargısız infaz yapıldı Yorumları