Deniz Gezmiş Parkı açıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-26-2011 (09:58)   Son Mesaj: 03-26-2011 (09:58)    Cevap: 0    Gösterim: 1832  

    03-26-2011

    Deniz Gezmiş Parkı açıldı

    Deniz Gezmiş Parkı açıldı


    1972 yılında idam edilen Gezmiş'in, bir zamanlar adını anmak yasaktı, şimdi parkı açıldı...

    6 Mayıs 1972"de Ankara Merkez Kapalı Cezaevi"nde asılarak idam edilen Deniz Gezmiş"in adı, hayatının anlatıldığı kitaplar uzun zaman Türkiye"de yasak olarak kaldı. Dün ise CHP"li Ataşehir Belediyesi Deniz Gezmiş"in adını taşıyan ilk parkı törenle açtı.
    Açılışa katılması beklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kayınpederi"nin yaşamını yitirmesi nedeniyle açılışa katılamadı. Törene Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin, CHP Maltepe İlçe Başkanı Atagün Duygulu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Edip Akbayram"ın seslendirdiği, sözleri Nazım Hikmet"e ait "Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar" şarkısı çalındı. 22 dönümlük parkta ,amfi tiyatro, basket sahası, kültür merkezi, minikler için oyun alanı, yürüyüş parkurları ve aletli jimnastik için spor alanı da bulunuyor.

    Ataşehir"de yaptırılan Deniz Gezmiş Parkı ve Heykeli"nin açılışına çok sayıra CHP"li belediye başkanı katıldı.

    Adı hâlâ yasak!

    Öte yandan Tunceli"nin Hozat Belediyesi"nin bir caddeye "Deniz Gezmiş" ismini verme talebi Hozat Kaymakamlığı"nca reddedildi. Belediye konuyu taşıdığı Malatya İdare Mahkemesi de "ayrımcılığa ve bölücülüğe yol açacağı" gerekçesiyle davanın reddine karar verdi.

    Vatan




    Deniz Gezmiş Parkı açıldı Yorumları