Kocaeli'nde nevruz kutlaması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-19-2011 (17:57)   Son Mesaj: 03-19-2011 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 783  

    03-19-2011

    Kocaeli'nde nevruz kutlaması

    Kocaeli'nde nevruz kutlaması


    Barış ve Demokrasi Partisi , Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen kutlamaya katılanlar, Merkez Bankası Kocaeli Şubesi önünde toplandı.

    Kocaeli'de bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarınca Nevruz kutlaması yapıldı.
    Buradan geniş güvenlik önlemleri altında Kürtçe ve Türkçe sloganlar atarak yürüyüşe geçen grup, Yürüyüş Yolu güzergahını kullanarak kutlamanın yapılacağı Perşembe Pazarı'na geldi.

    BDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, yaptığı konuşmada, toplumların özgürlük arayışlarının sembolleştiği özel günlerden birinin de Nevruz olduğunu söyledi.

    Nevruz'un, Ortadoğu halkları için en önemli özgürlük sembolü olduğunu belirten Alçınkaya, ''Nevruz, ezilenlerin özgür ve eşit bir hayat yaşam yaratma yolunu herkese gösterdiği bir gündür. Her türlü zorbalığa karşı ezilenlerin dayanışmasını ortaya koyduğu gündür'' diye konuştu.

    ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Nevruz'un zulüm edenlere karşı mücadele edenlerin, isyan edenlerin tarih yazdığı günün adı olduğunu belirtti.

    Konuşmaların ardından, Nevruz ateşinin üzerinden atlayan ve müzik eşliğinde halay geçen grup, daha sonra dağıldı.




    Kocaeli'nde nevruz kutlaması Yorumları