CHP Lideri Kılıçdaroğlu Balıkesir'de!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-18-2011 (22:38)   Son Mesaj: 03-18-2011 (22:38)    Cevap: 0    Gösterim: 557  

    03-18-2011

    CHP Lideri Kılıçdaroğlu Balıkesir'de!

    CHP Lideri Kılıçdaroğlu Balıkesir'de!


    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir'de iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun katıldığı toplantılar basına kapalı olarak gerçekleşti.

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir programının ilk durağında 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle Havran ilçesine bağlı Kocaseyit köyünü ziyaret etti. Burada düzenlenen resmi törenlere de katılan Kemal Kılıçdaroğlu daha önce 16.00 olarak bildirilen Balıkesir merkezdeki Genceartı toplantısına 2 saat gecikmeli olarak geldi. Ancak, Kılıçdaroğlu CHP gençlik kollarının hazırladığı bu programa katılmayıp otelin en üst katında kendisini bekleyen sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Ticaret Odası,Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası gibi iş dünyası ve esnaf teşkilatının temsilcileriyle birlikte toplantı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, görüntü alan gazetecilere teşekkür edip dışarıya davet etti. Kılıçdaroğlu'nun bu toplantısına Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı Rona Yırcalı, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, Esnaf Odaları Birliği başkanı Mesut Aşanel ve diğer oda başkanları katıldı. CHP lideri Otel Basri'de gerçekleşen parti programında beşinci katta iş adamlarıyla görüşürken, aynı anda otelin bodrum katındaki bir başka toplantı salonunda partinin gençlik kolları tarafından hazırlanan, "Genceartı" toplantısına ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin katılıp, gençlere hitap etti.
    CHP'Lİ TEKİN'DEN PROTOKOL TEPKİSİ

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, siyasi anılarını paylaştığı partili gençlere, gündüz Havran ilçesine bağlı Kocaseyit köyünde katıldıkları törende sunucunun protokolü takdim ederken önce kaymakamı ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu anons ettiğini belirterek tepki gösterdi. Tekin, "Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal Atatürk partisinin liderini ikinci sırada okuyamaz" diyerek Kocaseyit köyündeki törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saygısızlık yapıldığını ileri sürdü.

    Balıkesir'de CHP Gençlik Kolları tarafından hazırlanan, "Genceartı" toplantısına katılan genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin, burada yaptığı konuşma esnasında gençlerin sorularını da cevapladı. Burhaniye İlçe Gençlik Kolları'ndan bir gencin milletvekili seçimleriyle alakalı eleştirisinin ardından yönelttiği, "Ön seçim yapılmasını istiyoruz, bu olacak mı?" şeklindeki sorusuna, iktidar olduklarında siyasi partiler yasasında bir maddeyi değiştirerek bu uygulamayı yapabileceklerini söyledi. Milli irade
    sözünü en fazla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığını belirten Gürsel Tekin, "Milletin iradesinin Ankara'ya yansıdığını söyleyebileniniz var mı? Milletin iradesi sandığa nasıl yansıyacak? Milletin iradesi dünyanın her yerinde uygulanan, çok da başarılı olan bir sistem. Liderlerin genel merkezlerin iki dudağı arasında değil, direkt milletin kendi oylarıyla seçtiği, millet iradesi işte odur. Diyoruz ki, ey Sayın Başbakan en çok sen milli irade kelimesini kullanıyorsun. Gelin parlamento açık,
    sadece bir maddeyi, siyasi partiler yasasında bir maddeyi değiştireceğiz. CHP olarak önümüzdeki süreçte iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş milletvekillerinin kaderlerini Ankara'da Ahmet'in, Mehmet'in iki dudağı arasında bırakmayacağız. Bunu kökünden değiştireceğiz. Milletvekili milletin içinden seçilip gelecek, bizlerin tayiniyle değil. Şu anda parlamentoda olan 550 tane milletvekilinin 550 tanesi de tayinli milletvekilidir" diye konuştu.

    Gürsel Tekin konuşmasının ardından partili gençlerle fotoğraf çekildikten sonra salondan ayrıldı.
    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu iş adamlarıyla yaptığı toplantının ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de ayrı bir toplantıda görüştü. Kemal Kılıçdaroğlu, saat 21.00 sıralarında Balıkesir Havaalanı'ndan uçak ile Ankara'ya hareket etti.




    CHP Lideri Kılıçdaroğlu Balıkesir'de! Yorumları