CHP'yi sevindiren son seçim anketi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-18-2011 (17:38)   Son Mesaj: 03-18-2011 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 915  

    03-18-2011

    CHP'yi sevindiren son seçim anketi

    CHP'yi sevindiren son seçim anketi


    Çağdaş Araştırmalar Merkezi'nin yaptığı seçim araştırmasından ilginç sonuçlar çıktı. CHP'nin AK Parti ile farkı büyük oranda kapattığı görülen sonuçlara göre AK Parti tek başına iktidar olamıyor. Anketteki sonuçlar:

    Seçime 3 aydan az bir süre kaldı. Partilerin sandıktan çıkaracağı oy oranı ise anket şirketleri aracılığıyla kestirilmeye çalışılıyor. Çağdaş Araştırma Merkezi'nin yaptığı son seçim araştırmasından ilginç sonuçlar çıktı. CHP Parti Meclisi Üyeleri'nin değerlendirdiği anketin sonuçları bazı gazetecilerle de paylaşıldı.
    Adil Gür'ün araştırma şirketinin yaptığı iddia edilen sonuçların aslında Çağdaş Araştırma Merkezi'nin yaptığı ortaya çıktı.

    Anketteki verilere göre CHP, AK Parti ile farkı büyük oranda kapatmış durumda. Ayrıca anket, hangi partinin kaç milletvekili çıkarabileceğini de ortaya koyuyor. Sonuca göre AK Parti tek başına iktidar olamıyor.

    CHP FARKI 6'YA İNDİRDİ

    Haber 7'ye daha önce Adil Gür'e ait olduğu iddiasıyla ulaştırılan ancak Çağdaş Araştırma Merkezi'nin olduğu ortaya çıkan son araştırmanın sonuçlarına göre elde edilen veriler şöyle: AK Parti yüzde 39, CHP yüzde 33, MHP yüzde 14, BDP (Bağımsız) yüzde 7, Diğer ise yüzde 4 oranında.

    AK PARTİ İKTİDAR OLAMIYOR

    Araştırmaya göre 12 Haziran"dan sonra partilerin TBMM"deki muhtemel sandalye dağılımı da bir hayli dikkat çekici. Araştırma, AK Parti"nin 255 ile 260, CHP"nin 170, MHP"nin 95 Bağımsız girecek BDP"lilerin ise 30 dolayında milletvekili çıkaracağını öngörüyor. Bu sonuçlara göre 8 buçuk yıldır tek başına iktidarda olan AK Parti hükümet kuramıyor ve ufukta bir koalisyon olması söz konusu.

    SONUÇLAR PARTİ MECLİS ÜYELERİNİN GÜNDEMİNDE

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun Kadir Has Üniversitesi"nde düzenlenen "Sosyal Demokrasinin "Sosyal"i Nedir" başlıklı konferansına katılan CHP Parti Meclisi Üyeleri arasında tartışılan araştırmanın sonuçları için bazı gazetecilerin de görüşleri alındı.

    ÖZÜR NOTU: CHP'lilerin konuştuğu kamuoyu araştırmasının Adil Gür'e ait A&G Kamuoyu Araştırma Şirketine ait olduğu iddia edilmişti. Sözkonusu verilerin Çağdaş Araştırma Merkezi'ne ait olduğu ortaya çıktı. Haberdeki bilgileri düzeltir, habere konu taraflardan özür dileriz.

    TÜRKİYE GENÇ SEÇMEN PROFİLİ VE TERCİHLERİ TESPİT ARAŞTIRMASI

    Türkiye Genç Seçmen Profili ve Tercihleri Tespit Araştırması 15 Şubat 2011 ve 01 Mart 2011 tarihleri arasında, 30 yaş altında olan 4000 genç seçmen ile bire bir, yüz yüze yapıldı.

    Araştırmanın sonucunda, gençlerin en büyük sorun olarak işsizliği gördükleri anlaşılmıştır. İkinci sırada eğitim, tüm yönleri ile sıkıntı olarak görülmektedir. Bugün umut olarak gördüğü siyasal partileri, orta yaş ve üzeri seçmen profiline nazaran daha farklı değerlendirmektedirler.

    Araştırma, 2000 kadın, 2000 erkek olmak üzere 4000 genç denek üzerinden yapıldı. Bunlardan 1500 genç ilköğretim, 1500 genç orta öğretim ve 1000 genç de ön lisans ve lisans üstü mezunlarıdır.

    Bütün büyük şehirlerde ve çeşitli bölgelerdeki 15 ilde yapılan araştırma Çağdaş Ses Yayıncılık tarafından yapıldı.

    Haber 7




    CHP'yi sevindiren son seçim anketi Yorumları