BDP'nin Nevruz kutlamasına Apo damgası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-17-2011 (16:34)   Son Mesaj: 03-17-2011 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 565  

    03-17-2011

    BDP'nin Nevruz kutlamasına Apo damgası

    BDP'nin Nevruz kutlamasına Apo damgası


    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Nevruz kutlamaları kapsamında Iğdır'da miting düzenledi. Mitingde yoğunluk güvenlik önlemi dikkat çekerken bazı gençlerin yüzlerini kapatıkları ve Öcalan lehine slogan attıkları gözlendi.

    Soykırım Anıt-Müzesinin bulunduğu meydanda yapılan mitinge, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ve Muş Milletvekili Nuri Yaman'ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden belediye başkanları ile partililer katıldı.
    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mitingde yaptığı konuşmada, Nevruz'un diriliş, kurtulma ve özgürlük anlamlarına geldiğini belirterek, ''Herkes bilmeli ki Ortadoğu'da ve Afrika'da ezilen halkların nefes aldığı bir bayramdır, Nevruz'' dedi.

    Kendilerinin bu bölgede barış, demokrasi ve huzur istediklerini ifade eden Demirtaş, Nevruz ile ilgili efsaneyi anlatarak, ''Uzun yıllardır baskı ve zulme karşı direnen halkımız da gerçek bir efsane kahramanıdır, kutluyorum'' diye konuştu.

    Türkiye'de bazı kesimlerin uzun yıllar ''Kürt yok, Nevruz yok'' dediğini öne süren Demirtaş, ancak, günümüzde halkın talepleri doğrultusunda herkesin bu gerçeği kabul etmek zorunda kaldığını savundu.

    Dünyada artık inkar politikalarının iflas ettiğini kaydeden Demirtaş, ''Kürtlerin yaktığı Nevruz ateşinin inkarcı siyaseti küle çevirdiğini'' ifade etti.

    Iğdır'da yaşayan Türk, Kürt, Azeri, Terekemelere seslendiğini kaydeden Demirtaş, ''Bu coğrafya da kim varsa hep birlikte el ele vereceğiz, gönül gönüle vereceğiz ve Nevruz'u hep birlikte kutlayacağız'' diye konuştu.

    -''KÜRT SORUNU SOMUT BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLMELİ''-

    2011 yılında kutlanan bu Nevruz'un kendileri için çok özel bir önemi olduğunu kaydeden Demirtaş, Nevruz için meydanlarda toplanan halkın taleplerinin dinlenmesi gerektiğini belirtti ve Kürt sorununun artık somut bir şekilde çözülmesini istediklerini kaydetti.

    Konuşmasında, hükümeti de eleştiren Demirtaş, hükümetin Kürt sorununun çözümünde samimi olmadığını, seçim politikalarıyla ve oy kaygısıyla hareket ettiğini iddia etti.

    ''Hükümet, sesimize bir ses versin, barış elimize bir el uzatsın'' diyen Demirtaş, bölge halkının artık özgür geleceğini belirlemek istediğini belirtti. Halkın çözüm için 30 yıl değil 3 yıl bile beklemeye tahammülü kalmadığını söyleyen Demirtaş, ''Analar ağlamasın, göz yaşları dinsin, artık bu bölgenin dağlarında çiçekler açsın, dağlara bahar gelsin istiyoruz'' şeklinde konuştu.

    Yeni Anayasa tartışmalarına da değinen Demirtaş, hükümetin bir an önce yeni anayasa çalışmasını milletin önüne koyması gerektiğini ifade ederek, kendilerinin de seçim sürecinde ''şimdiye kadar hiç cesaret edilmemiş demokratik bir anayasayı'' hazırlayacaklarını ve milletin önüne getireceklerini kaydetti.

    Demirtaş, Iğdır'da düzenledikleri Nevruz mitingi ile seçim çalışmasını başlattıklarını, bundan sonra 12 Haziran seçimlerine kadar durmadan çalışacaklarını bildirdi.

    Kutlamalarda, yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekerken, meydanda bazı gençlerin de yüzlerini kapattıkları ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin taşındığı gözlendi.




    BDP'nin Nevruz kutlamasına Apo damgası Yorumları