70'lik dedeye hapis yerine fidan dikme cezası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-16-2011 (15:07)   Son Mesaj: 03-16-2011 (15:07)    Cevap: 0    Gösterim: 793  

    03-16-2011

    70'lik dedeye hapis yerine fidan dikme cezası

    70'lik dedeye hapis yerine fidan dikme cezası


    Rize'de önceki yıllarda 40 kez hapis yatan Yılmaz Gediş,,70 yaşında 5 yıl hapis cezası alınca hastanede tedavi gördüğü için Rize Belediyesi'ne ait park ve bahçelere fidan dikip, bakım ve temizlik yapıyor.

    Rize'de elektrik saatinin mührünü söktüğü için 5 ay hapis cezasına çarptırılan 70 yaşındaki Yılmaz Gediş, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında park ve bahçelere fidan dikip, bakım ve temizlik yapıyor.
    Şehir merkezindeki evinde tek başına yaşayan Yılmaz Gediş (70) hakkında, parasını ödemediği için mühürlenen elektrik saatinin mührünü söktüğü gerekçesiyle yaklaşık 1 yıl önce Rize 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

    Davayı kısa süre önce karara bağlayan mahkeme, Gediş'i ''mühür sökme'' suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın mahkemedeki iyi hali ve sosyal durumunu dikkate alan mahkeme, hapis cezasını denetimli serbestlik uygulaması kapsamında Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde ''kamu yararına çalışma''ya dönüştürdü.

    Yılmaz Gediş, kararın ardından cezasını Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde park ve bahçelerde fidan dikip, bakım ve temizlik işlerine katılarak çekmeye başladı.

    Gediş'in karara uyup uymadığı ise Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü personelince kontrol ediliyor.

    Çeşitli suçlar nedeniyle hüküm giydiği ve uzun süre cezaevinde yattığı öğrenilen Yılmaz Gediş, yaptığı açıklamada, verilen hapis cezasının kamu yararına çalışma cezasına dönüştürülmesini memnuniyetle karşıladı.

    Gediş, ''Park ve bahçelerde çalışmasam cezaevinde yatmak zorunda kalacaktım. 70 yaşındayım, çalışmak cezaevinde yatmaktan çok daha iyi. Artık cezaevinde yatacak kadar sağlıklı değilim. Geçmişte çeşitli suçlardan dolayı 40-45 kez cezaevine girip çıktım. Yattığım süre toplam 30 yılı bulmuştur. Bu nedenle hiç evlenmedim, tek başıma yaşıyorum. Yaşım ilerlediği için sağlık sorunlarım da başladı. Hastanede de tedavi görüyorum.'' dedi.




    70'lik dedeye hapis yerine fidan dikme cezası Yorumları