İHH: Japonya'da sözün bittiği yerdeyiz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-16-2011 (14:55)   Son Mesaj: 03-16-2011 (14:55)    Cevap: 0    Gösterim: 648  

    03-16-2011

    İHH: Japonya'da sözün bittiği yerdeyiz

    İHH: Japonya'da sözün bittiği yerdeyiz


    Japonya'ya giden İHH İnsani Yardım Vakfı gördükleri manzara karşısında uğradıkları şaşkınlığı aktardı. Binlerce insanın deprem, tsunami afeti radyasyon sızıntısından sonra kaderine terk edildiği duyuruldu.

    İHH İnsani Yardım Vakfı Acil Yardım Ekipleri, Japonya"da depremin merkezi ve radyoaktif sızıntıların en yoğun şekilde yaşandığı Sendai bölgesinde zor şartlarda binlerce insana ulaşmayı başardı.

    İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel, Sendai"deki durumu anlatırken "sözün bittiği yerdeyiz" ifadesini kullandı.
    5 kişilik İHH ekibi'nin, önce 800 aileye yemek dağıtımı yaptığı daha sonra da Tokyo"dan getirilen 3 kamyonluk yardım malzemesi afetzede ailelere dağıtılmak üzere kriz merkezine teslim ettiği öğrenildi. İHH Basın Sözcüsü Salih Bilici Sendai'deki ekiplerinin yardım dağıtımlarından toplam 5 bin kişinin faydalanacağını açıkladı.

    İHH ekipleri'nin, Sendai"deki radyasyon seviyesi 6"ya çıkmasına rağmen bölgeyi terk etmediğine dikkat çeken Bilici, "Ekiplerimiz Başkent Tokyo"dan gelecek 3 kamyonluk yardım malzemesini beklediler. Tardımları organize ettikten sonra Sendai"den çıkan ekibimize yerel halkın "Bizi yalnız bırakmadınız. Dostluğunuzu gösterdiğiniz" şeklinde teşekkür ettdiği ve Türk halkının dayanışması karşısında duygulandıklarını arkadadaşlarımız aktardı" dedi.

    İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel ise, Sendai"deki durumu anlatırken "sözün bittiği yerdeyiz" ifadesini kullandı. Güzel, Japonya"da depremin merkez üssü olan Sendai"de insanların ayakta kalma mücadelesi verdiklerini ifade etti. Radyasyon seviyesinin insan sağlığını tehdit eder boyuta ulaştığını bildiren Güzel, "Radyasyon seviyesi 6"ya çıktı. İnsanlar çok tedirgin. Benzin olmadığı için insanlar bölgeyi terkedemiyor. Japonya hükümeti de insanları daha güvenli bir bölgeye tahliye edemiyor" dedi.

    İnsanların radyoaktif sızıntıların yanı sıra bir de açlık ve soğukla karşı karşıya kaldığını anlatan Recep Güzel, "Bu bölgede insanların temel ihtiyaç maddelerini bulmaları mümkün değil. Radyolarda devamlı yardım çağrıları yapılıyor. Bölgede bulunan birçok kasaba ve yerleşim yeri korku filmlerindeki hayalet şehirler gibi. Suların çekildiği bölgelerde adeta ceset tarlaları oluşuyor. Benzin sıkıntısı had safhada. Sendai"den ayrılmak isteyen yabancı gazeteciler bile benzin bulamadıklarından bölgede beklemek zorunda kaldılar. Kar yağışı devam ediyor. Hava oldukça soğuk" dedi.

    BİNLERCE YETİM ÇOCUK VAR

    Japonya"da onbinlerce çocuğun yetim kaldığını belirten İHH Koordinatörü Recep Güzel, "Japonya"da çok sayıda yetimle karşılaştık. Elimizden geldiği kadar bu yetimlere destek olmaya çalıştık. Yetim çocukların hali yüreklerimizi parçaladı. Japon yetimlerine ve halkına Türkiye halkı olarak yardımlarımızı esirgemeyelim" dedi. İHH ekibi yardımları dağıttıktan sonra başkent Tokyo"ya geçti.

    SENDADİ'DE BİR TEK İHH KALDI

    İHH İnsani Yardım Vakfı"nın 5 kişilik acil yardım ekibi Japonya"nın Sendai kentinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekipte bulunan Abdullah Camioğlu, Sendai"nin adeta hayalet bir şehre döndüğünü belirtti.

    Depremden en çok etkilenen bölge olan Sendai"nin şimdi de radyasyonun pençesinde kıvrandığını anlatan Camioğlu, bölgede radyasyon seviyesinin her geçen saat yükseldiğini, Çernobil"e 1 seviye kaldığını kaydetti.

    KAÇAN KAÇANA

    Camioğlu, "Radyasyon seviyesi 6"ya yükseldi. İkinci bir Çernobil vakası yaşanmak üzere. İnsanlar Sendai"yi terk edip güneye kaçıyor. Bir kısmı da yükseklere çıkıyor. Sendai"de bütün yakıt istasyonları kapalı. Benzin bulamıyoruz. Biz de bu geceyi burada geçirmek zorundayız. Bugün 800 kişiye yemek dağıtımında bulunduk" dedi.

    Sendai"de insanların çok çaresiz olduğunu anlatan Abdullah Camioğlu, "Burada ne hükümet var, ne de askerler. Uluslararası hiçbir yardım kuruluşu yok. İnsanlar kendi kaderlerine terkedilmiş durumda. Japonya"da böyle bir çaresizliğe şahit olmayı hiç beklemezdik. Yiyecek, içecek yok. Teknoloji devi Japonya her anlamda yokluklar ülkesi oldu. İnsanlar bir kaşık pirinci, bir kuru ekmeği bulamaz oldu. Deprem, tsunami ve radyasyon sızıntısı Japonya halkını perişan etti" dedi.

    İHH: Japonya'da sözün bittiği yerdeyiz

    İHH: Japonya'da sözün bittiği yerdeyiz

    İHH: Japonya'da sözün bittiği yerdeyiz

    İHH: Japonya'da sözün bittiği yerdeyiz

    İHH: Japonya'da sözün bittiği yerdeyiz

    İHH: Japonya'da sözün bittiği yerdeyiz





    İHH: Japonya'da sözün bittiği yerdeyiz Yorumları