Çadır kurmak isteyen eylemcilere polis müdahalesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-14-2011 (14:56)   Son Mesaj: 03-14-2011 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 635  

    03-14-2011

    Çadır kurmak isteyen eylemcilere polis müdahalesi

    Çadır kurmak isteyen eylemcilere polis müdahalesi


    Beşiktaş meydanında çadır kurarak 14 Mart 2010 tarihindeki Roman çalıştayında pankart açtıkları gerekçesiyle Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz’ın tutuklanmasını protesto etmek isteyen eylemcilere polis müdahale etti.

    Gözaltına alınan eylemciler polis merkezine götürüldü.Gençlik Federasyonu üyesi yaklaşık 30 kişi, 14 Mart 2010 tarihinde Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz"ın Roman çalıştayında Başbakan Erdoğan"ı protesto etmek için pankart açtıkları iddiasıyla tutuklanmalarına tepki için Beşiktaş Meydanı"na çadır kurup 1 hafta boyunca açlık grevi başlatmak istedi.
    Meydanda basın açıklaması yapan eylemciler, daha sonra çadır malzemelerini yere indirdi. Bu sırada zabıta ekipleri, grubu uyararak malzemeleri meydandan kaldırmalarını istedi. Eylemcilerle zabıta arasında arbede yaşandı.

    Polisin ve zabıtaların uyarılarını dikkate almayan eylemcilere polis müdahale etti. Gözaltına alınanlar polis minibüsüne bindirildi. Bu arada, minibüse zorla bindirilen eylemciler, camları tekmelemeye başladı. Polis de grubu etkisiz hale getirmek için minibüsün içerisine gaz sıktı.

    Öte yandan, polise ve zabıtaya direnen eylemcilere bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Gözaltına alınan eylemciler polis merkezine götürüldü.




    Çadır kurmak isteyen eylemcilere polis müdahalesi Yorumları