Aksaray'da 'İstiklâl Marşı' konferansı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-13-2011 (22:58)   Son Mesaj: 03-13-2011 (22:58)    Cevap: 0    Gösterim: 996  

    03-13-2011

    Aksaray'da 'İstiklâl Marşı' konferansı

    Aksaray'da 'İstiklâl Marşı' konferansı


    Aksaray Belediyesi tarafından İstiklâl Marşı'nın kabul edilmesinin 90. yıldönümü dolayısıyla 'Mehmet Akif ve İstiklal Marşı' adlı konferans düzenledi.

    Tarihçi Gazeteci Yazar Yavuz Bahadıroğlu"nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa Aksaray halkı büyük ilgi gösterdi. Programda konuşan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, "İstiklâl Marşı dendiği zaman, okunduğu zaman yüreğimiz yanıyor, kıpır kıpır ediyor. Bunlar bizim ortak değerlerimiz. Güzel hasletlerimiz. Akif bizim toplumumuzun ortak değeri." dedi.
    Yazar Bahadıroğlu ise, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
    "Mehmet Akif dediğiniz zaman evvela yüreğini peygamber yüreğinden geçirmiş bir insan tasavvur edeceksiniz. Mehmet Akif dediğiniz zaman bugün ihtiyacımız olan bu genç nesle önderlik edebilecek bir yürek adam tasavvur edeceksiniz. Mehmet Akif dediğiniz zaman vatanı için istendiği zaman istenen yerde var olan mevcut olan bir insan tasavvur edeceksiniz. Faziletse fazilet, fedakarlıksa fedakarlık, doğruluksa doğruluk, sözünün eri olmaksa sözünün eri olmak.
    Zaten Allah İstiklâl Marşı'nı yazmayı bir bukalemuna, bir üçkâğıtçı şaire nasip etmez. Bu iş, nasiptir aynı zamanda. O zaman Mehmet Akif örneği, son Osmanlılardan biri Mehmet Akif örneği bugün çocuklarımıza, oğlumuza ve kızımıza gösterebileceğimiz yakın örneklerden biridir. Çocuklarımıza doğru örnekler göstermemiz lazım."
    'MUHTEŞEM SÜLEYMAN' DİZİSİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR
    Bahadıroğlu, bir televizyon kanalında yayınlanan 'Muhteşem Süleyman' adlı dizinin gerçek Kanuni ve Hürrem Sultan'la ilgisi olmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:
    "Televizyona kilitleniyoruz. Kanuni ile Hürrem'i kovalamaya çıkıyoruz. Şimdi tarihçi kimliğimle söylüyorum. Ne öyle bir Kanuni var ne öyle bir Hürrem Sultan var. Ne öyle bir harem var. Ne öyle bir Osmanlı sarayı var. O seyrettiğiniz Bizans sarayında burjuva hanedanıdır. Osmanlı hanedanı değil. 15 tane tarihsel hata tespit ettim."

    Konuşmaların ardından Başkan Palta, Bahadıroğlu"na plaket verdi.

    Ardından İstiklâl Marşı okuma yarışmasında derece alan Kevser Akça, Özgecan Özkanlı ve Galip Kaan Aktaş şiir okuyarak salondakilere duygulu anlar yaşattı.




    Aksaray'da 'İstiklâl Marşı' konferansı Yorumları