Üzmez: Beni TV'de bolca izlersiniz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-09-2011 (14:58)   Son Mesaj: 03-09-2011 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 731  

    03-09-2011

    Üzmez: Beni TV'de bolca izlersiniz

    Üzmez: Beni TV'de bolca izlersiniz


    'Cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma' ve 'hürriyeti tahdit' suçlarından yargılanan yazar Hüseyin Üzmez hakkında tahliye kararı verdi. Üzmez, 'Beni TV'lerde ve gazetelerde bolca görürsünüz' dedi.

    Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, ''cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' ve ''hürriyeti tahdit'' suçlarından yargılanan yazar Hüseyin Üzmez hakkında tahliye kararı verdi.
    Üzmez'in, Bursa'daki yerel mahkemenin hakkında verdiği kararın Yargıtay 5. Ceza Dairesince usulden bozulmasının ardından yeniden yargılanmasına devam edildi.

    Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada 2,5 yıldır tutuklu yargılanan Üzmez'in, ''cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis, ''kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma '' suçundan ise beraatine karar verildi. Mahkeme, Üzmez'in tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

    Mahkeme, daha önceki kararında da Hüseyin Üzmez hakkında ''cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçlamasıyla 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırmış, ''hürriyeti tahdit'' suçundan ise beraat kararı vermişti.

    Mahkeme, diğer sanık mağdur B.Ç'nin annesi Livaze Ç'nin ise ''hürriyeti tahdit'' ve ''çocuğun cinsel istismarına yardımcı olma'' suçlarından beraatine karar vermişti.

    Kararın temyiz edilmesinin ardından Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Hüseyin Üzmez hakkında Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesince verilen mahkumiyet kararını usulden bozmuştu.

    ÜZMEZ: ''ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN. BENİ BUNDAN SONRA GAZETE VE TELEVİZYONLARDA BOL BOL İZLERSİNİZ''

    Bursa'da, ''cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' ve ''hürriyeti tahdit'' suçlarından yargılanan ve Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edilen yazar Hüseyin Üzmez, ''Allah'a şükürler olsun. Beni bundan sonra gazete ve televizyonlarda bol bol izlersiniz'' dedi.

    Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, 2,5 yıldır tutuklu yargılanan yazar Hüseyin Üzmez, taraf avukatları ve B.Ç'nin babası Bekir Ç. katıldı.

    İki tarafın avukatları da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden gelen ve ''Üzmez'in akli dengesinin yerinde olduğu'' ifade edilen rapora, bir itirazlarının bulunmadığını belirttiler.

    Tutuksuz yargılanan Livaze Ç'in rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı duruşmada Cumhuriyet Savcısı, Hüseyin Üzmez'in, ''hürriyeti tahdit'' suçundan beraatini, ''cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçundan Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesince cezalandırılmasını, yattığı süre göz önüne alınarak tahliyesini istedi.

    Mahkeme Başkanı Hakim Kadir Ünal'ın, son savunmasını sorduğu Hüseyin Üzmez, şunları söyledi:

    ''Hadisi şerifler der ki; 'Yalan söyleme'. Ben yalan konuşmuyorum. Burada sizin bilmediğiniz şeyler var. Sizi seviyorum. Bunu da 'size yalakalık olsun' diye söylemiyorum. Hazırlamış olduğunuz 360 sayfalık beraat kararı için sizi kutluyorum. 55 eserimle, 28 ödül aldım. Bu arada hanımdan ayrıldım, yuvam yıkıldı. B.Ç'nin babası burada, kendisi Kıbrıs kahramanı, şerefli ve namuslu insandır. Şerefim lekelendi. Beni şimdi tahliye etmenizi istiyorum.''

    Mahkeme, aynı davada tutuksuz yargılanan B.Ç'nin annesi Livaze Ç, hakkında beraat kararı verdi. Yaklaşık 2,5 yıldır tutuklu bulunan yazar Hüseyin Üzmez hakkında ise ''Hürriyeti tahdit'' suçundan oy çokluğu ile beraat, ''cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'' suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis kararı verildi.

    Mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak Üzmez'i tahliye etti.

    Hüseyin Üzmez, cezaevi aracına bindirilirken, gazetecilerin tahliyesine ilişkin sorusuna, ''Allah'a şükürler olsun. Beni bundan sonra gazete ve televizyonlarda bol bol izlersiniz'' dedi.




    Üzmez: Beni TV'de bolca izlersiniz Yorumları