Kurtulmuş: Kadınlar ayrımcılığa maruz kalıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-07-2011 (18:38)   Son Mesaj: 03-07-2011 (18:38)    Cevap: 0    Gösterim: 946  

    03-07-2011

    Kurtulmuş: Kadınlar ayrımcılığa maruz kalıyor

    Kurtulmuş: Kadınlar ayrımcılığa maruz kalıyor


    Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

    Mesajında, "Kadınların her türden şiddete, olumsuz önyargılarla güçlendirilen ayrımcılıklara ve hak gasbına uğradığı Türkiye'de bir Kadınlar Gününü daha kutluyoruz" diyen Kurtulmuş, "Bu günün, çeşitli sıkıntılarla boğuşmak zorunda kalan kadınlarımızın hayat şartlarında ve statülerinde görülecek iyileşme için milat olması temel dileğimizdir. Ne var ki, ülke politikalarını belirlerken kadınların konumuna yönelik olumlu adımlar atılmadan, bu iyileşmenin gerçekleşmesi mümkün değildir.

    Eğitim hizmetlerine erişim, kadına yönelik şiddet, toplumsal ve siyasal hayata katılım gibi göstergeler, kadınlarımızın ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz kaldığını göstermektedir. Kadını eğitim hizmetlerinden mahrum bırakan, toplumsal ve siyasal hayattan dışlayan bir toplum; geleceğini adil, eşit ve ahenkli bir şekilde kuramaz. Kadınlarımızın sorunlarına gerçek çözümler getirmenin tek yolu, insan ve adalet eksenli bir medeniyet anlayışının egemen kılınmasıdır" dedi.
    Kadınların Türkiye'de yaşadığı zorluklara değinen Kurtulmuş, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü idrak edilirken büyük bir kadın kesiminin sosyal devlet ve gerekli adalet mekanizmasıyla henüz tanışamadığını üzülerek tespit ediyoruz. Bu dönem kadınların yaşam hakkının bile korunmadığı bir dönemdir. Şiddet gördükleri için mahkemeye başvuran kadınlar, gerekli korumanın sağlanmaması sebebiyle hayatlarını kaybediyorlar. Bu kadınlar cellâtlarına adeta yargı ve devlet yoluyla teslim edildi. Gerek hükümetin ve gerekse yargının şiddet gören kadınlar için sosyal devlet mekanizmalarını çalıştırarak, sığınma evlerinin artırılması acil ihtiyaçtır" dedi.

    "Şiddetin yanı sıra eğitim, istihdam ve insanca yaşam hakkı kadınların en büyük sorunları olarak önümüzde duruyor" diyen Kurtulmuş, "Bu sorunları daha da derinleştiren kadın-erkek eşitsizliğinin ötesinde kadın-kadın eşitsizliğidir. Hükümetin kamusal alan dayatmasıyla başörtülü kadınların kamu hizmetlerinde çalışma, iradesini Meclis'te temsil etme gibi temel haklarını başka bir bahara ertelemesi kabul edilemez. Üç çocuk uygulamasını teşvik eden Başbakan, çalışan annelerin çalışma şartlarını düzenleyici ve kolaylaştırıcı önlemler almaya yanaşmamaktadır.

    Süt ve doğum izinlerinin arttırılması, kreş gibi sosyal devletin gerekleri bile yerine getirilmemektir. SSK ile yapılan düzenlemelerde doğum iznine ayrılan işçi kadınların yasal izin ücretlerini 4 ay sonra alması gibi mağduriyetleri bile göz ardı edildi" diyerek kadınlar için neler yapılması gerektiğinin altını çizdi.

    Kurtulmuş mesajını şu sözlerle bitirdi: "Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir kez daha kadınların geleceği inşa eden emeğine duyduğumuz şükranı bildirmek isteriz. İnanıyoruz ki kadınların inşa eden gücü, halkın adalet arzusunun en soylu ve dirençli öncüsü olacaktır. Bu düşüncelerle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, daha adil bir dünyanın kurulmasına vesile olmasını dilerim".






    Kurtulmuş: Kadınlar ayrımcılığa maruz kalıyor Yorumları