Bölükbaşı: Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri PKK'ya uygun   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-26-2011 (18:38)   Son Mesaj: 02-26-2011 (18:38)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    02-26-2011

    Bölükbaşı: Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri PKK'ya uygun

    Bölükbaşı: Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri PKK'ya uygun


    MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, İzmir Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda partisince düzenlenen ''Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı''nda yaptığı konuşmada CHP'ye yüklendi. Kılıçdaroğlu ile PKK'nın örtüştüğünü söyledi.

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, ''Kılıçdaroğlu'nun olumlu baktığını söylediği konularla, bu talepler (PKK'nın talepleri) yüzde 95 örtüşüyor'' dedi.
    Bölükbaşı, İzmir Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda partisince düzenlenen ''Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ''tek başına iktidarın yıkım döneminin kriz ve kaos ortamında, cumhuriyet tarihinin en kritik seçimine gittiğini'' savundu.

    Seçim sandığında Türkiye'nin kaderinin belirleneceğini ifade eden Bölükbaşı, şöyle konuştu:

    ''Milli irade, Türkiye'nin hangi istikamette gideceğini belirleyecek. 8 yıllık AKP dönemi sonrasında Türkiye tablosuna bakıldığında karanlık manzara görülüyor. Türkiye'nin 4 temel sorunu var; yoksulluk ve işsizlik, yolsuzluk, cepheleşme, kanlı terör ve etnik bölücülük.

    Bu sorunlar yumağı AKP iktidarının lekeli sicilinin kara delikleridir, karanlık satır başlarıdır. Türkiye, bu sorunların yıkıcı etkilerinde 105 gün sonra sandık başına gidecek, gelecek hakkında telafisi mümkün olmayan bir karar verecek.''

    Bölükbaşı, MHP, AK Parti ve CHP'nin ''bu 4 temel soruna bakış açısının, vizyonlarının, misyonlarının 105 gün sonra sandık başındaki kararda etkili olacağını'' söyledi.

    AK Parti'nin, iktidarda bulunduğu 8 yılda 1 trilyon 185 milyar dolar kaynak kullandığını belirten Bölükbaşı şöyle konuştu:

    ''Bu para nereye harcandı? Türkiye'nin refah düzeyini artıracak alanlarda kullanıldı mı? Nerelere harcandı bu kaynak bölünmüş yollar, üniversite kampüs binaları, adliye binaları, TOKİ'nin konut harcamaları, sosyal ve ekonomik yardımlar. AKP üretim kapasitesini artırma, yeni istihdam yaratmada tek çivi çakmadı. Türkiye'ye gelen sıcak paranın Türkiye'den götürdüğü dış borç faizlerine gitti.

    Sıcak para Türkiye'ye girdi, borsada 4.5 misli, hazine tahvillerinde 6 misli karla Türkiye'den çıktı. Adalet ve Kalkınma Partisi sıcak paraya dayalı, üretim bacağı olmayan ekonomik politikalarla Türkiye'nin muazzam servetini heba etmiştir.''

    ''KILIÇDAROĞLU'NUN SÖYLEDİKLERİ PKK'NIN TALEPLERİ UYGUN''

    Türkiye'nin temel sorunlarından yoksulluk ve işsizliğin, iş ve aş sorununun her kesimi çok yakından ilgilendirdiğini, ülkenin ''hemen her konuda cephelere bölündüğünü, AKP'nin kurumsal yolsuzluk markası haline geldiğini'' söyleyen Bölükbaşı, şöyle devam etti:

    ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayından bu yana İmralı canisi ile gizli pazarlık yürütüyor. Başbakan, 'ateşkesi 12 Haziran seçimlerine kadar uzat, ben de seçimden sonra iktidarda kalabilirsem senin taleplerini karşılayacağım' pazarlığı yapıyor.

    Türk milleti hala AKP diyecek olursa bu sorunlara açık çek veriyor olacak. İktidar mücadelesi verecek diğer 2 partiden CHP'ye bakıldığında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri PKK'nın taleplerine uygun. PKK anadilde eğitim, kimlik, valilerin de seçilmesi gibi yerel yönetimle ilgili değişiklikler ve af talep ediyor. Kılıçdaroğlu'nun olumlu baktığını söylediği konularla bu talepler yüzde 95 örtüşüyor.''

    Bölükbaşı, MHP'nin ise 2023 yılına kadar yapılacak 3 seçimde tek başına iktidara talip olduğunu kaydederek, Türk milletine ''mutlu millet, huzurlu fert, güçlü devlet, temiz toplum, temiz siyaset'' sözü verdiklerini, ''MHP iktidarının yoksulluk ve işsizlik, yolsuzluk, terör ve etnik bölücülük sorunlarıyla amansız savaşa gireceğini'' ifade etti.




    Bölükbaşı: Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri PKK'ya uygun Yorumları