Mısır üzer,nden tahliyeler hızlandırıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-24-2011 (07:56)   Son Mesaj: 02-24-2011 (07:56)    Cevap: 0    Gösterim: 418  

    02-24-2011

    Mısır üzer,nden tahliyeler hızlandırıldı

    Mısır üzer,nden tahliyeler hızlandırıldı


    Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki Türk vatandaşlarının Türkiye'ye nakilleri konusundaki çalışmalarını, Türkiye'deki ilgili kurum ve kuruluşlarla yoğun işbirliği içinde sürdürmeye devam ediyor.

    Dışişleri Bakanlığı Libya kriz merkezi tarafından yapılan açıklamada, özellikle Libya'nın Derne ve Tobruk bölgelerindeki Türk vatandaşlarının tahliyelerinin Mısır sınırı üzerinden karayoluyla yapıldığı belirtildi.
    Açıklamada, Sallum Hudut Kapısı'na gelen Türk vatandaşlarının giriş işlemlerine, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği ve İskenderiye Başkonsolosluğunca görevlendirilen Dışişleri Bakanlığı personelinin yardımcı olduğu ifade edildi.

    Türk vatandaşlarının giriş işlemlerinin tamamlamasının ardından Büyükelçilik tarafından tahsis edilen otobüslerle İskenderiye Havaalanı'na intikal ettirildiği ifade edilen açıklamada, vatandaşların daha sonra da THY'nin düzenlediği charter seferleriyle Istanbul'a getirildiği kaydedildi.

    Sökonusu hudut işlemlerine yardımcı olmak üzere bölgede görevlendirilen Dışişleri Bakanlığı personeli Derne ve Tobruk'taki tahliye işlemleri bitene kadar bölgede kalacak.




    Mısır üzer,nden tahliyeler hızlandırıldı Yorumları