Trafo hırsızları yakalandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-22-2011 (16:08)   Son Mesaj: 02-22-2011 (16:08)    Cevap: 0    Gösterim: 738  

    02-22-2011

    Trafo hırsızları yakalandı

    Trafo hırsızları yakalandı


    Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Karahisar ve Orhaniye köyleri meralarında bulunan trafoları çalan hırsızlık zanlıları, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’nın takibi sonucu yakalandı.

    Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine konuldu.
    Bir süre önce başlayan hırsızlık olaylarında, çoğu Kadıköy Barajı Dokuzdere ve Mercan Göletleri Sulama Kooperatifi"ne ait trafolar parçalanıp, içerisindeki bakır ve ekonomik değeri olan diğer aksam alınıyordu. Trafo hırsızlığında son olarak, Kadıköy Barajı Dokuzdere ve Mercan Göletleri Sulama Kooperatifi"ne ait, Karahisar Köyü yakınlarındaki trafo talan edildi.

    Konu hakkında soruşturma başlatan Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri; olayları gerçekleştiren şahısların, gündüzleri, direk üzerlerindeki trafoları iple çekerek yere düşürdüğü, geceleri de araç ile gelerek, düşürdükleri trafoların içerisindeki bakır ve demirleri aldıklarını belirledi.

    Ekipler, yaptıkları takipte, Orhaniye Köyü yakınlarında, motosikletli iki kişinin, bir trafoyu yere düşürdüğünü gördü.

    Kısa sürede olay yerine giden Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, plakasız motosikletli iki şahsı takibe aldı.

    Durumu fark ederek motosiklet ile kaçmaya başlayan şahıslar, Yapıldak köyü yolu üzerinde yakalandı. M.K. (21) ve S.K. (19) isimli şahıslar, ifadeleri alınmak üzere Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. M.K. ve S.K., jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Keşan Kapalı Cezaevi"ne gönderildi.

    Parçalanan trafoların değerinin 1-2 bin TL arasında değiştiği, ancak içerisindeki malzeme hurda satıldığında 100-150 TL ettiği bildirildi.




    Trafo hırsızları yakalandı Yorumları