CHP Milletvekili 'Boğa'yı meclise sokmak istedi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-16-2011 (18:26)   Son Mesaj: 02-16-2011 (18:26)    Cevap: 0    Gösterim: 899  

    02-16-2011

    CHP Milletvekili 'Boğa'yı meclise sokmak istedi

    CHP Milletvekili 'Boğa'yı meclise sokmak istedi


    CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, bir kamyonetle Meclis'e getirdiği boğayı Meclis bahçesine sokmak istedi. Polisten onay çıkmaması üzerine Öğüt, Meclis Başkanı'na tepki gösterdi.

    Hükümetin hayvancılık politikasını protesto eden CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, Meclis'te yerli boğayla eylem yaptı. Meclis'in Dikmen kapısına, içinde Ardahan'dan getirilen bir boğanın da bulunduğu kamyonet kasasında gelen Öğüt, boğayı Meclis'in bahçesine sokmak istedi. Boğayı Meclis'in bahçesine bağlamak istediğini belirten Öğüt'e polisten izin çıkmadı. Meclis Başkanlığı'ndan da izin alamadığını belirten Öğüt, boğayı kamyonetten indirmek isteyince yine polis engeliyle karşılaştı.
    Öğüt, boğayı Meclis'e sokamayınca eylemini kamyonet kasasında gerçekleştirdi. Hükümetin et ithalatıyla yerli hayvan üretimini bitirdiğini söyleyen Öğüt, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'i istifaya davet etti. Aynı paraya yerli üretici vermesine rağmen dışarıdan sağlıksız et getirildiğini öne süren Öğüt, "Bak bu hayvan çok sağlıklı bir hayvan. Ne mübarek bir hayvan' diyerek Ardahan'dan gelen boğayı gazetecilere tanıttı.

    Eninde sonunda bu hayvanı Meclis'in bahçesine bağlayacaklarını ifade eden Öğüt, bugün sembolik bir boğa getirdiklerini, et ithalatının sürmesi halinde bin tane boğa getirip Kızılay'a salacaklarını belirtti. Etin kilosunun yurt dışından 2 Euro'ya alındığını, Türkiye'de 15 Euro'ya satıldığını belirten Öğüt, aynı fiyata Türk üreticisinin sağlıklı hayvanı satmak istediğini ama hükümetin buna izin vermediğini belirtti. Öğüt, "Kendi köylüsünün ürettiği malı almıyor, Uruguay'dan, Amerika'dan hayvan getiriyor. Biz bu hayvanı Ardahan'dan getirdik. İnsanlar hayvanlarına bakamıyor.

    Nasıl bir ana çocuğuna bakamıyor, bir cami avlusuna bırakıyorsa, insanlar artık hayvanlarına bakamadığı için getirip Meclis'in bahçesine bırakmak istediler. Ben de Meclis Başkanı'na bir çağrı yaptım. Lütfen bu sesi dinlesin. Polisleri de sıkıntıya sokmak istemedik ama et ithalatı durmazsa, Türk köylüsü desteklenmezse, İspanya'da olduğu gibi bin tane hayvan getirerek Kızılay'a bırakacağız. El mi yaman bey mi yaman göreceğiz. Onlar insanları tutukluyorlar ama bakalım hayvanları tutuklayacaklar mı tutuklamayacaklar mı?" dedi.

    Öğüt'le birlikte Meclis'e gelen hayvan üreticileri de tepkilerini dile getirdi. Türkiye'de artık bir tane yerli hayvan kesilmediğini kaydeden üreticiler, "Hepsi yurt dışından getiriliyor. Vatandaşa sağlıksız et yediriyorlar" diye konuştu.

    Bir üretici ise boğanın kamyonetten indirilmesine izin vermeyen polise tepki göstererek, "Bu nasıl yetişiyor biliyor musun? Çocuk gibi yetişiyor. Tarım Bakanı gelsin halimizi görsün. Benim 8 çocuğum var, ekmek bekliyorlar" şeklinde konuştu.

    Eylemin ardından kamyonet kasasında Meclis'e getirilen boğa, aynı kamyonetle Meclis'ten ayrıldı.







    CHP Milletvekili 'Boğa'yı meclise sokmak istedi Yorumları