Odatv’nin baskından önceki son yayını   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-15-2011 (09:57)   Son Mesaj: 02-15-2011 (09:57)    Cevap: 0    Gösterim: 730  

    02-15-2011

    Odatv’nin baskından önceki son yayını

    Odatv’nin baskından önceki son yayını


    Son yayınında, “Bu görüntüler Ergenekon davasının seyrini değiştirecek” diyen Odatv’nin merkezi ile sitenin imtiyaz sahibi Soner Yalçın ve üç yöneticisinin evlerine operasyon düzenlendi.

    Ergenekon soruşturması kapsamında "Ergenekon terör örgütü üyeliği" ve "halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği" gerekçesiyle dün internet sitesi Odatv"nin Gümüşsuyu"ndaki merkezi ile imtiyaz sahibi Gazeteci-Yazar Soner Yalçın ve web sitesinin üç yöneticisinin evlerine operasyon düzenlendi.
    Operasyonda Yalçın, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Editör Ayhan Bozkurt gözaltına alındı.

    Odatv en son, 14 Şubat 2011"de gece saat 01.31"de "Bu görüntüler Ergenekon davasının kaderini değiştirecek. İşte Amerikalılar"ın Ergenekon Polislerine Verdiği Eğitimin Belgesi" başlığıyla üç video görüntüsü içeren haber yayınlamıştı

    ZİR VADİSİ İLE İLGİLİ SÜRPRİZ 3 VİDEO

    Oda.tv, en son en 14 Şubat saat 01.31"de, "Bu görüntüler Ergenekon davasının kaderini değiştirecek. İşte Amerikalılar"ın Ergenekon polislerine verdiği eğitimin belgesi" başlığıyla üç video görüntüsü yayınladı. Yarbay Mustafa Dönmez"in, Zir Vadisi"nde bulunan askeri mühimmatın sorumlusu olarak 2 yıldan beri tutuklu olduğu, Dönmez"in Ergenekon üyesi olmakla suçlandığı, kendisinin bugün savunma yapmaya başlayacağı belirtilen haberde Dönmez"in yargılandığı davayla ilgili olarak "şok edici üç video" ele geçirildiği bildirildi. Haberde video linkleriyle birlikte şu bilgilere yer verildi:

    "İlki Zir Vadisi"nde bulunan bir mühimmat ile ilgili. Bombanın adı "datasheet" okunuşu "detaşit". Zir Vadisi"nde bulunan malzemenin içinde çıkan bu bomba türünü Türk polisi tanımaz diyebilirsiniz. Gerçekten de polisin bu bombayı aldığı eğitimle tanıması mümkün değil. Ancak aşağıda izleyeceğiniz görüntülerde bu bombayı tanıma konusunda polisin Zir Vadisi kazısından sadece 2 gün önce Amerikalı uzmanlardan eğitim aldığını bizzat polislerin ifadesi ile izleyeceksiniz."

    Odatv"deki haberde, "İnsan sormadan edemiyor. Polis iki gün önce ABD"lilerden aldığı eğitim sayesinde tanıdığı bombayı iki gün sonraki kazıda nasıl buluyor? Mustafa Dönmez de Zir Vadisi yakınlarındaki 5 ABD"li istihbaratçının ne işi olduğunu soruyor haklı olarak" yorumu yapılıyor ve yorum şöyle devam ediyor:

    "YOUTUBE"A BİZDEN ÖNCE ATMAYIN"

    "Aşağıda izleyeceğiniz görüntülerde ise polis, Amerikalı eğitmenlerine "Abi" diye hitap ediyor. Ve içlerinden biri cep telefonuyla mühimmatın görüntülerini çekiyor. Bir diğer polis çeken polisi uyarıyor: Youtube"a bizden önce atmayın!"

    Zir Vadisi"nde bulunan mühimmatla ilgili, "Teğmen Mehmet Ali Çelebi"nin başına gelenlerin bir benzeri Yarbay Mustafa Dönmez"in de başına geliyor. Polisin gönderdiği belgelerde Dönmez"de bulunduğu hakkında rapor verilen 472 adet merminin, gerçekte Dönmez"de bulunmadığını Emniyet mahkemeye yazdığı yazıyla kabul ediyor" yorumu yapıldı.

    Zir Vadisi"nde bulunan malzemelerin "sıfır" çıkması konusunda şöyle denildi:

    "7 Ocak 2009 günü yapılan konuşmada yapılan tespit, mühimmatın henüz kar görmediği hatta hiç ıslanmadığı. Sadece bir hafta önce Ankara"da okulların kar nedeniyle tatil edildiği hatırlanırsa bu biraz garip bir durum. Malzemenin üzerindeki gazetelere bakıldığında ise gazetelerin de yeni olduğu görülüyor."

    MİLLİYET




    Odatv’nin baskından önceki son yayını Yorumları