Dürüst: KKTC Türkiye'ye muhtaç   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (00:58)   Son Mesaj: 02-11-2011 (00:58)    Cevap: 0    Gösterim: 614  

    02-11-2011

    Dürüst: KKTC Türkiye'ye muhtaç

    Dürüst: KKTC Türkiye'ye muhtaç


    KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst Türkiye'nin Kıbrıs'a her zaman destek verdiğini ve Farklı sesler çıkarılmak istense de KKTC'in Türkiye'ye muhtaç olduğunu söyledi.


    Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) açılışına katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, "Farklı sesler çıkarılmak istense de KKTC, anavatan Türkiye'nin desteğine muhtaçtır" dedi.
    KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, TÜYAP Beylikdüzü'nde kapılarını 15. kez ziyaretçilere açan EMITT Fuarı'na katılarak Kıbrıs standını ziyaret etti. Fuarın açılışında konuşan Dürüst, Türkiye'nin Kıbrıs'a her zaman destek verdiğini söyledi.

    Kemal Dürüst, "Sayın Eroğlu'nun selamını getirdim. Kimse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni anavatan Türkiye'den ayıramaz. Her zaman her yerde farklı sesler çıkarılmak istense de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti anavatan Türkiye'nin desteğine muhtaçtır.

    Anavatan Türkiye'nin desteğiyle ayakta durduğunun sonuna kadar bilincindedir. Türkiye'nin güçlenmesini talep etmektedir. Çünkü Türkiye ne kadar güçlü olursa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de o kadar güçlü olur" dedi.

    Daha sonra Kıbrıs standını ziyaret eden Dürüst, vatandaşlarla ayak üstü sohbet etti. Dürüst, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kıbrıs'ın kültürel ve doğan zenginliklerinden Türk halkının yararlanmasını istiyoruz. Türkler, rahatlıkla Kıbrıs'a gelerek tüm zenginliklerinden kültürel tüm zenginliklerinden faydalanabilirler. Mesafe çok yakın. Vizeye gerek yok. Sadece Türk kimliği ile rahatlıkla Kıbrıs'ta gezebilirler" diye konuştu.









    Dürüst: KKTC Türkiye'ye muhtaç Yorumları