Uluslararası kokain çetesine saniye saniye baskın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-03-2011 (18:07)   Son Mesaj: 02-03-2011 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 789  

    02-03-2011

    Uluslararası kokain çetesine saniye saniye baskın

    Uluslararası kokain çetesine saniye saniye baskın


    İstanbul’a getirilerek sokak satıcıları aracılığı ile piyasaya sürülmek istenen kokaine yönelik operasyonda polis, “iğneden ipliğe” şebekenin bütün elemanlarını yakaladı.



    Filipin uyruklu kadın kuryenin çantasında taşıyarak Türkiye"ye getirdiği kokainin alıcı ve dağıtıcıları olmak üzere 16 şüpheli tek tek gözaltına alındı.
    Operasyonun bütün detayları saniye saniye polis kamerasına yansıdı.

    Uyuşturucu zanlılarının Türkiye"ye kokain getirmek için geliştirdiği yöntemlere karşı İstanbul narkotik polisi de operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

    Son olarak Filipinli bir uyuşturucu kuryesinin Türkiye"ye uyuşturucu getireceği bilgisi üzerine harekete geçen polis, Julietta Z.A. isimli zanlıyı Güney Amerika yolculuğunun hemen ardından takibe aldı.

    Bu kez havalimanı yerine başka bir giriş kapısından Türkiye"ye giren kadın zanlı, önce Kilis"e, oradan da İstanbul"a geldi.

    Polisin, her adımını kayıt altına aldığı zanlı taksiye binerek alıcılarla buluşmak için yola çıktı.

    Polis timlerinin de peşine düştüğü şüphelilere buluşma adresinde operasyon yapıldı.

    Uyuşturucunun teslim edildiği sırada yapılan baskında kadın şüpheli ile diğer zanlılar gözaltına alındı. Kadın kuryenin üzerinden 1 kilo 660 gram kokain ele geçirdi.

    Kokainin alıcılarının ve dağıtılmasında yer alan zehir tacirlerinin yakalanması için çalışmayı genişleten polis, Filipin uyruklu Obaidah M.P isimli zanlı ile S.G ve M.E.M isimli şüphelilere ulaşan timler bu kişilerle bağlantılı 10 sokak satıcısına daha ulaştı.

    Zanlıları gözaltına alan polis ilgililerin adreslerinde yapılan aramalarda 27 paket halinde 154 gram kokain, 4 adet uyuşturucu hap, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 sahte sürücü belgesi, 1 adet hassas terazi, 8 bin 940 TL, 200 Euro, 3 bin 530 Dolar nakit para ele geçirildi.

    Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden tamamı tutuklandı.

    Bir diğer operasyonda ise 109 gram kokain ile 20 uyuşturucu hap, 3 adet hassas terazi ile uyuşturucudan elde edildiği düşünülen 7 bin 400 TL, bin 140 Dolar ve 160 Euro nakit para ele geçirildi. Sokak satıcısı olarak kokaini piyasaya sürdükleri belirlenen 6 zanlı tutuklandı.




    Uluslararası kokain çetesine saniye saniye baskın Yorumları