5 milyon Euro dolandıracaklardı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-30-2011 (10:05)   Son Mesaj: 01-30-2011 (10:05)    Cevap: 0    Gösterim: 734  

    01-30-2011

    5 milyon Euro dolandıracaklardı

    5 milyon Euro dolandıracaklardı


    Esenyurt’ta siyah kâğıt parçalarını özel sıvı sayesinde 500 Euro’ya çevirdiklerini iddia eden biri Fransız 2’si Kamerunlu 3 kişi, ellerinde paraya çevrilecek yaklaşık 5 milyon Euro’luk kâğıtla yakalandı.

    Bir iş adamının gözleri önünde özel sıvıya batırdıkları siyah renkteki kâğıdı 500 Euro"ya çeviren dolandırıcılar, aynı iş adamının zanlıları ihbar etmesi sonucu yapılan operasyonla gözaltına aldı.
    Zanlıların emniyetteki sorgusu sürüyor.

    Esenyurt"ta bir mobilya firmasına gelen Kamerun uyruklu 29 yaşındaki Jean Rodriguve Francis Bebey Bena ile vatandaşı 26 yaşındaki Ali Boby ve Fransız vatandaşı 36 yaşındaki Ulin Nonou kendilerini Kamerun Cumhurbaşkanı"nın adamı olarak tanıttı.

    İlk etapta Kamerun"a götürülmek üzere 220 bin Euro"luk mobilya alacaklarını belirten 3 kafadar "Ürünleri beğenirsek miktarı artırırız" dediler.

    İş yeri sahibinin "bu kadar meblağı nasıl ödeyeceksiniz" sorusuna zanlılar "Nakit" cevabını verdi.

    Ertesi gün iş yerine giden zanlılar on binlerce beyaz kağıt ve siyah renkte Euro olan desteleri mobilyacıya gösterdi.

    Bunlar ne diyen mobilyacıya "gözlerini bizden ayırma" diyerek seçtikleri ve önceden çıkabilir kalemle siyaha boyanmış 500 Euro ile aynı boyutta olan 3 kâğıdı bidonlardan bir kaba döktükleri sıvı ile yıkadılar.

    Siyah boyanın paranın üzerinden çıkmasının ardından ıslak durumdaki 500 Euro"yu mobilyacıya veren kafadarlar kısa sürede bir döviz bürosuna gittiler.

    Parayı kurutan mobilyacı veznedardan karşılığı olan TL"yi alarak bürodan çıktı.

    Parayı mobilyacının elinden alan sahtekarlar "Bize bu sıvıdan lazım. Bu sıvıyı almak için de acilen 500 bin Euro lazım" dedi.

    Mobilyacının en fazla 40 bin Euro verebilirim sözü üzerine Jean Rodriguve Francis Bebey Bena, Ali Boby ve Ulin Nonou"nun morali bozuldu ve işadamıyla ertesi gün randevulaşmak için sözleştiler.

    Durumu bir arkadaşına anlatan mobilyacı birçok kişinin bu yöntemle dolandırıldığını öğrenince soluğu Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği"nde aldı.

    Mobilyacı durumu dedektiflere anlattı. Buluşma yerine gelen mobilyacı tam 3 kafadarla buluştuğu anda polisler bir operasyonla 3 kafadarı kıskıvrak yakaladı.

    Otel odalarında yapılan aramada da bir valiz dolusu 500 Euro ebadında beyaz kağıt parçaları, 2 bidon sıvı, koyu renkte 500 Euro"luk banknotlar, maske, koli bandı ve eldiven buldu.

    Malzemelerle birlikte sorguya alınan zanlılar suçlamaları kabul etmediler. İlgililer bu yöntemle birçok işadamının dolandırıldığını belirtti.

    Zanlıların işlemleri sürüyor.




    5 milyon Euro dolandıracaklardı Yorumları