Terör operasyonunda 11 tutuklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-27-2011 (14:07)   Son Mesaj: 01-27-2011 (14:07)    Cevap: 0    Gösterim: 661  

    01-27-2011

    Terör operasyonunda 11 tutuklama

    Terör operasyonunda 11 tutuklama


    Ağrı Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen terör operasyonlarında yakalanan 11 kişi tutuklanırken, zanlıların evlerinde bir silah ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

    Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik Trabzon, Hakkari, Van ve Ağrı'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.
    Doğubayazıt'ta 12 Eylül'de yapılan referandumunun boykot edilmesi yönünde halka baskı yaptığı öne sürülen 8 kişi ile yine Doğubayazıt'ta emniyet güçlerine yapılan saldırılarda adı geçen 3 kişi olmak üzere 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

    Zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda; 1 adet el yapımı tabanca ve 3 adet mermi, örgütü ifade eden bez parçaları, bol miktarda örgütsel doküman, örgüt faaliyetlerinde kullanılan bilgisayarlar ve aparatları, CD'ler ve hard diskler ele geçirildi.

    Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınan R.G., S.T., M.N.K., A.A., H.B., M.B., S.O., E.S., A.B., S.Ö. ve İ.T.'nin, "terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, kamu malına zarar vermek, görevi yaptırmamak için direnmek" suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı belirtildi.







    Terör operasyonunda 11 tutuklama Yorumları