Portekiz ve İspanya için yeterli kaynak var   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-20-2011 (18:21)   Son Mesaj: 01-20-2011 (18:21)    Cevap: 0    Gösterim: 605  

    01-20-2011

    Portekiz ve İspanya için yeterli kaynak var

    Portekiz ve İspanya için yeterli kaynak var


    Avrupa Finansal İstikrar Olanağı (EFSF) Başkanı Klaus Regling, EFSF'nin, Portekiz ve İspanya için kurtarma söz konusu olursa yeterli kaynağa sahip olduğunu söyledi.

    Regling, Alman Deutschlandfunk radyosuna verdiği demeçte, ''Bu ülkelerin paraya ihtiyacı olup olmadığını tahmin etmek istemiyorum, bu şu anın sorunu değil, bu iki ülke şu anda kendilerini piyasalarda yeniden finanse edecek konumda bulunuyor.
    Ancak bu iki ülke için kurtarma durumu ortaya çıkarsa o zaman fonda yeterli kaynak olacak. Bu yüzden EFSF'nin büyütülmesine acilen ihtiyaç yok'' dedi.

    Piyasaların, Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç olduğu değerlendirmesi yaptığını, ancak Yunanistan'ın uyguladığı programın iyi gitmesinin bu değerlendirmeyi desteklemediğini belirten Regling, Yunanistan'ın finans durumunun uzun vadede iyileşmesi için uygulanan reformların ekonomiyi daha dinamik yapacağını, bundan ötürü IMF, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç olmadığına inandığını ifade etti.

    AB yetkilileri, Portekiz'in ve özellikle İspanya için bir muhtemel kurtarmanın fonu aşırı gereceği endişeleri yüzünden 750 milyar avroluk fonun büyüklüğünün artırılması konusunu tartışıyor.




    Portekiz ve İspanya için yeterli kaynak var Yorumları