PTT'den hırsızlara riske girmeyin çağrısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-20-2011 (18:04)   Son Mesaj: 01-20-2011 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    01-20-2011

    PTT'den hırsızlara riske girmeyin çağrısı

    PTT'den hırsızlara riske girmeyin çağrısı


    PTT Genel Müdürü Osman Tural, son dönemlerde artan PTT soygunlarına dikkat çekerek, hırsızlara çağrıda bulundu. PTT şubelerinde en fazla 5 bin lira bulunduğuna dikkat çeken Tural, hırsızlara şu çağrıyı yaptı:

    Tural, Sirkeci'deki PTT Başmüdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyerek, PTT'nin 2010 yılı hizmet ve faaliyetlerini değerlendirdi. 2011 hedeflerini de paylaşan Osman Tural'ın gündeminde, son dönemlerde artan PTT soygunları vardı. Tural, ülke genelinde çok sayıda soygun yaşandığına dikkat çekerek, "Güvenlik kameralarımız var ve o kameralardaki görüntüler polis aracılığıyla, benim haberim olmadan basına dağıtılıyor. Hatta soyguncunun pantolon ve gömlek rengine kadar her şey belirtiliyor. Sanki hırsızlara bir dahaki seferde daha dikkatli gelin mesajı ortaya çıkıyor. Bu da beni üzüyor" dedi. Bütün PTT şubelerinin güvenlik kamera sistemleriyle donatıldığını belirten Osman Tural, "Aynı zamanda güvenlik görevlilerimiz de var. Bir iki kişinin çalıştığı küçük şubelerimizde güvenlik görevlimiz yok. Bunu da istihdam etme lüksümüz yok. Belki bazı işyerlerinde güvenlik görevlilerinin olmaması daha iyi çünkü bu tür soygunlarda çatışma bile çıkabilir. Bizden çalabilecekleri en fazla para 5 bin lira, çünkü biz PTT şubelerimizde para tutmamaya çalışıyoruz. Hırsızlara sesleniyorum. 5 bin lira için böyle bir riske girmeye gerek yok. Şu ana kadar yakalanmayan hırsız kalmadı" diye konuştu.
    Bir soru üzerine, PTT'nin özelleştirilmesi yönündeki söylemlere de dikkat çeken Tural, "PTT'nin A.Ş. olması ile ilgili konu, sadece PTT'nin rekabetini arttırmak için yapılan bir çalışma. PTT'nin özelleştirilmesi kesinlikle gündemde yok ve özelleştirme listesinde de yok" ifadelerini kullandı.

    Öte yandan, toplantı sırasında dışarıda toplanan bir grup taşeron işçi, işten çıkarıldıklarını belirterek protesto gösterisinde bulundu.




    PTT'den hırsızlara riske girmeyin çağrısı Yorumları