UMEM Beceri'10 projesi tıklanma rekoru kırdı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-18-2011 (17:19)   Son Mesaj: 01-18-2011 (17:19)    Cevap: 0    Gösterim: 754  

    01-18-2011

    UMEM Beceri'10 projesi tıklanma rekoru kırdı

    UMEM Beceri'10 projesi tıklanma rekoru kırdı


    Türkiye'nin işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla oluşturulan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 projesinin sitesi bir günde 945 bin kişiyle tıklanma rekoru kırdı.

    Türkiye'nin işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla oluşturulan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 projesinin sitesi www.beceri10.org.tr, bir günde 945 bin kişiyle tıklanma rekoru kırdı.
    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı değerlendirmede, proje için oluşturulan siteye olan ilgiyi ''Bu müthiş bir rekor. İşsizlik Türkiye'nin bir numaralı meselesi. Bu bir kez daha ortaya çıkmış oldu'' dedi.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB ETÜ tarafından ortaklaşa yürütülen, UMEM Beceri'10 projesinin istihdam alanında yapılmış en büyük proje olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, iş isteyen gençlere önce mesleki eğitim, sonra staj verileceğini ardından da işe kavuşturulacaklarını ifade etti.

    Hisarcıklıoğlu, eğitim ve staj dönemlerinde günlük 15 lira harçlık verileceğini ve sigortalarının yapılacağını bildirdi.

    TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ''Bu yıl 200 bin kişi, toplamında bu işin sonunda 1 milyon kişi. Bu hedef daha da yukarı doğru çıkarsa biz bunun kapasitesini arttırmaya hazırız'' dedi.

    Konuyla ilgili web sitesine olan ilginin yoğunluğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, özellikle medyada konuyla ilgili açıklamaların ve haberlerin yer almasıyla beraber bir saatte 409 bin, bir günde de toplam 945 bini aşkın görüntülenme rakamlarına ulaşılarak rekor kırıldığını anlattı.

    Projenin hem nitelikli eleman arayan sanayiciler hem de iş arayanlar için bulunmaz imkanlar sunduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ''Bu konuyu ne kadar çok insana duyurursak, ne kadar çok kişinin faydalanmasını sağlarsak o kadar hayırlı bir iş yapmış oluruz'' diye konuştu.




    UMEM Beceri'10 projesi tıklanma rekoru kırdı Yorumları