Doğu, dondurucu soğuğa teslim   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-16-2011 (10:54)   Son Mesaj: 01-16-2011 (10:54)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    01-16-2011

    Doğu, dondurucu soğuğa teslim

    Doğu, dondurucu soğuğa teslim


    Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkilerken, Ardahan'da bazı dere ve çeşmelerin dondu. Erzurum'da hava sıcaklığı eksi 20'leri gördü.

    Edinilen bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç merkezinin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.
    Kar yağışı nedeniyle bölge illerinden Muş'ta 7 ve Bingöl'de 3 olmak üzere toplam 10 köy yolunda halen ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarına devam ediyor.

    Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Erzurum'da 20, Ardahan'da 18, Ağrı'da 16, Iğdır'da 10, Kars'ta 13 ve Erzincan'da 8 derece olarak ölçüldü.

    Günün beklenen en yüksek hava sıcaklığı da Erzurum'da eksi 3, Ardahan'da eksi 2, Ağrı'da sıfır, Kars'ta 1 ve Erzincan'da 5 derece.

    Bu arada bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle Ardahan'da bazı dere ve çeşmelerin donduğu görülürken, bazı evlerin kapı ve pencereleri de buz tuttu.

    Bundan 96 yıl önce Allahuekber dağlarında şehit düşen Mehmetçikler için Sarıkamış-Kars karayolu üzerine yaptırılan Allahuekber Şehitleri Anıtı da kırağı tuttu.

    Yetkililer, çatılarda oluşan buz sarkıtlarının düşme tehlikesi bulunduğuna dikkati çekerek, vatandaşların çatı saçakları altında yürümemeleri konusunda uyardı.

    Meteoroloji yetkilileri, bölgede gece yaşanan hava sıcağının mevsim normallerinin 2-3 derece altında seyrettiğini bildirdi.




    Doğu, dondurucu soğuğa teslim Yorumları