Lübnan lideri Hariri Türkiye'ye geliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (20:34)   Son Mesaj: 01-13-2011 (20:34)    Cevap: 0    Gösterim: 632  

    01-13-2011

    Lübnan lideri Hariri Türkiye'ye geliyor

    Lübnan lideri Hariri Türkiye'ye geliyor


    Kabinede 11 bakanının istifa ettiği Lübnan'ın Başbakanı Saad Hariri'nin bu gece geç vakitte Türkiye'ye gelecek ve yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek..

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kabinenin 11 bakanının istifa ettiği Lübnan'ın Başbakanı Saad Hariri'nin bu gece geç vakitte Türkiye'ye geleceğini ve yarın sabah Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapacaklarını söyledi.

    LÜBNAN HALKI HÜKÜMETTE DEĞİŞİKLİK İSTİYOR

    Lübnan'da dün hükümetin düşmesinin ardından eski hükümetin performansından memnun olmayan Lübnan halkı artık hükümette değişiklik görmek istediklerini ifade ediyor.

    Dün Lübnan'da Şii hareketi Hizbullah ve müttefiki 11 bakanın kabineden istifasıyla düşen Lübnan hükümetinin performansını beğenmeyen Lübnan halkı, çöken Hariri hükümetinin Amerika ve Suudi Arabistan güdümünde politika izlediğini dile getirdiler. Salih Kenan isimli bir Lübnanlı Hariri'nin ülkesi için hiçbir şey yapmadığını iddia ederek, "Hariri'nin bunun icabına bakması lazım. Kendisi Amerika'nın ve Suudi Arabistan'ın politikalarını Lübnan'ın politikası olarak görüyor. Ancak Lübnan ne Amerika ne de Suudi Arabistan değildir" diye konuştu.

    Lübnan'da hükümetin çökmesinin Saad Hariri'nin ABD ziyaretine denk gelmesiyle birlikte Lübnan gazetelerinin baş sayfalarında ABD Başkanı Barack Obama ile Hariri'nin Beyaz Saray'daki görüşmesinin fotoğrafları yer aldı. Gazete bayisi önünde gazeteleri inceleyen Ali El Hac isimli bir vatandaş, "Bu hükümetin çökmesini kabul ediyorum. Bu kabine halk için hiçbir şey yapmadığı için çöktü. Hariri'den daha iyi bir başbakan istiyoruz. Bu kabine Lübnan'ı 50 milyar dolarlık bir borca soktu" dedi.

    Nabiga Bernard isimli Lübnanlı bir bayan da, "Bu ülkede hiçbir şey doğru değil, her şeyin değiştirilmesi gerekiyor. Hükümetin düşmesini kabul ediyorum" diye konuştu. Samir Hamza isimli bir Lübnanlı da düşüncelerini, "Hükümet olsun veya olmasın durum hep aynı. Düşen kabine hiçbir şey yapmadı. Bir kabinenin olup olmaması çok da umurumda değil" şeklinde dile getirdi. Züheyr Gezzawi isimli bir başka vatandaş da, "Zor bir dönemden geçiyoruz ve uzlaşmaya varılmasını bekliyoruz. Suudi Arabistan, Fransa ve Türkiye'nin çabaları var ancak bekleyip göreceğiz. Bir geminin iki kaptanı birden olabileceğini düşünmüyorum, kaptan tek olmalı" dedi.




    Lübnan lideri Hariri Türkiye'ye geliyor Yorumları