Kazan'dan 'Muhteşem Yüzyıl'a eleştiri   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (13:37)   Son Mesaj: 01-13-2011 (13:37)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    01-13-2011

    Kazan'dan 'Muhteşem Yüzyıl'a eleştiri

    Kazan'dan 'Muhteşem Yüzyıl'a eleştiri


    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, son günlerde tartışmalara konu olan ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisini eleştirdi.

    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, son günlerde tartışmalara konu olan ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisine ilişkin olarak, ''Ömrü savaşlarda, seferlerde geçmiş bir padişahı haremle ve Hürrem'le anlatmak ona yapılacak en büyük hakarettir'' dedi.
    Kazan, parti genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Türkiye'de yargı kurumunun son günlerde çok fazla tartışma konusu olduğunu belirten Kazan, ''Ülkede darbeler yapılmış, reform havası için anayasalar, kanunlar değiştirilmiş, ne değişimi yapanlar ne de halkımız özlediği huzuru bir türlü bulamamıştır. Kah Yargıtay'ın arşivindeki raflarda tozlanan dosyalar kah yerlerde darmadağınık halde, tetkik hakimleri ve daire üyelerinin ilgisini bekleyen içler acısı hal, son tahliye olaylarıyla bardağı taşırmış, Yargıtay Başkanı Adalet Bakanı'na Bakan da Yargıtay Başkanı'na ağır eleştirilerde bulunmuştur'' diye konuştu.

    Kazan, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın geçmiş yıllarda Yargıtay'daki bir dosyasının 15 gün içerisinde onandığını vurgulayarak, 1998'den itibaren Yargıtay'a gelen ''Hizbullah dosyaları''nın 12 yıldır arşivlerde unutulduğunu ve davası süren kişilerin geçen hafta içinde tartışmalı bir şekilde salıverildiklerini ifade etti.

    Şevket Kazan, ''Adliye sarayları kurup gökdelenler inşa ederken bu mahkemeleri hayata geçirmemek, kağıt üzerinde istinaf mahkemeleri varmış gibi gösterip personel ataması yapmamak, AKP iktidarının en büyük vebalidir. Korkarız ki duruşmalar uzadıkça Ergenekon'ların, Balyoz'ların, Kafes'lerin dava dosyaları da şimdikiler gibi aynı akıbetle karşı karşıya kalacaktır'' dedi.

    Hükümetin yeni bir anayasa yapacağını belirten Kazan, hükümetin Anayasa Mahkemesinin görev alanında bir seçim atağı başlattığını savunarak, ''Türkiye'de yargı reformuna şiddetle ihtiyaç vardır. Bu gürültü, patırtı içinde bu mümkün görülmüyor'' diye konuştu.

    Son tahliyelere ilişkin görüşlerini de dile getiren Kazan, ''Hizbullahçılara iyi hal indirimi yapıldı. İşledikleri suçlar meydanda iken böyle bir iyi hal indirimini anlamış değilim'' ifadelerini kullandı.

    -''MUHTEŞEM YÜZYIL''-

    Bir gazetecinin ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisine ilişkin görüşünü sorması üzerine Kazan, Osmanlı döneminin kudretli padişahlarından biri olan Kanuni Sultan Süleyman döneminde çok büyük seferler ve savaşlar yapıldığını ve padişahın da bu savaşlarda askerlerinin başında bulunduğunu söyledi.

    Osmanlının, en geniş topraklarına Kanuni döneminde ulaştığını hatırlatan Kazan, ''Ömrü savaşlarda, seferlerde geçmiş bir padişahı haremle ve Hürrem'le anlatmak ona yapılacak en büyük hakarettir'' dedi.

    Bir gazetecinin, en fazla sevdiği Osmanlı padişahını sorması üzerine de Kazan, II. Abdülhamit, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim'in isimlerini sıralayarak, ''Lale Devri padişahlarına da girmek istemiyorum'' diye konuştu.




    Kazan'dan 'Muhteşem Yüzyıl'a eleştiri Yorumları