'Fethullah Gülen'i kandırdılar'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-11-2011 (20:14)   Son Mesaj: 01-11-2011 (20:14)    Cevap: 0    Gösterim: 1261  

    01-11-2011

    'Fethullah Gülen'i kandırdılar'

    'Fethullah Gülen'i kandırdılar'


    Said Nursi’nin hayatının anlatıldığı ‘Hür Adam’ın senaryosunun çalıntı olduğu iddialarından sonra şimdi de yeni iddialar gündeme geldi.

    Filmin senaryosunun kendisine ait olduğunu söyleyen Gani Rüzgar Şavata, Medya Meclisi"ne çok özel açıklamalarda bulundu.

    İşte Şavata"nın açıklamaları...

    "MESUT UÇAKAN"I İSTEMEM"

    "Hür Adam"ın senaryosunun kendisinin yazdığını ancak daha sonradan Mehmet Tanrısever tarafından izinsiz olarak alındığını belirten Şavata, filmin çekim aşamasına geçilmeden önce Mehmet Tanrısever"le bir araya geldiğini hatta Tanrısever"in bu filmde süpervizör olarak çalışmak istediğini kendisine beyan ettiğini belirtti. Şavata, Mehmet Tanrısever"le bir araya gelmesini şöyle açıkladı: Bu filmin senaryosunu yazarken Mehmet Tanrısever bundan haberdar olmuş. Bana ulaşarak bu projede yer almak istediğini belirtti. Ben de süpervizör olarak aramızda olabileceğini söyledim. Filmin yönetmenliğini benimle birlikte usta isim Mesut Uçakan yapacaktı.

    Ancak Mehmet Tanrısever bu işin yönetmeninin kendisi olması gerektiğini belirterek Mesut Uçakan"ı istemedi. Ben de Mesut Bey"in bu işin uzmanı olduğunu ve kesinlikle onunla bu filmi çekeceğimi söyledim. Hatta danışmanımız rahmetli Yücel Çakmaklı olacaktı. Mehmet Tanrısever, o dönemde beni rüyasında gördüğünü ve bu projede de mutlaka yer alması gerektiğini de defalarca bana söyledi. Filmin çekim aşaması yaklaştığında ben özel işlerim nedeniyle Irak"a gittim. Oradayken bir arkadaşımın haber vermesi üzerine Mehmet Tanrısever"in benim senaryomu izinsiz olarak aldığını ve filmi çekmeye başladığını duydum. Hemen uçağa atlayıp İstanbul"a geldim ve Mehmet Tanrısever"in ofisine gittim. Orada "utanmıyor musun böyle bir şey yapmaya" dedim ama "bu bir ticaret olur böyle şeyler" cevabını verdi.

    "ATATÜRK"Ü İSTEMEDİ"

    Emeklerinin çalındığını söyleyen Gani Rüzgar Şavata, kendi yazdıkları senaryoda Mehmet Tanrısever"in şiddetle itiraz ettiği noktalar olduğunu söyledi. Bunları ise Şavata şöyle anlattı: Benim yazdığım senaryoda Bediüzzaman"ın Atatürk"le aynı karede bulunduğu 6 sahne vardı. Kendisi o dönemde buna şiddetle karşı çıkarak "Atatürk"ü bu kadar bu filmde koymanın anlamı yok" dedi. Nitekim kendisi çektiği filmde Atatürk"le ilgili bir sahne kullandı.

    "FETHULLAH GÜLEN HOCA EFENDİ"YE YALAN SÖYLEDİ"

    Yönetmen ve oyuncu Gani Rüzgar Şavata, Mehmet Tanrısever"i senaryosunu çalmaktan dolayı mahkemeye verdiğini ve yüce Türk Adaleti"nin en doğru kararı vereceğine olan inancının tam olduğunu söyledi. Şavata, kendi yazmış olduğu senaryoyu ABD"de bulunan Fethullah Gülen"e Yönetmen İsmail Güneş aracılığıyla gönderdiğini ve senaryonun onayını aldığını da sözlerine ekledi. Mehmet Tanrısever"in filmi çektikten sonra cemaatin desteğini almak için kaba kurgulu bir halde filmi Amerika"da bulunan Fethullah Gülen"e gönderdiğini hatta Gülen"in "Gani nerede" dediğini ancak Mehmet Tanrısever"in "Gani de bizimle birlikte bu filmi çekti ama o kamera arkasında kalmayı tercih etti" cevabını verdiğini iddia eden Gani Şavata, Tanrısever"in Fethullah Gülen"e gerçek dışı bilgiler aktardığını ifade etti.

    "SAİD-İ KÜRDİ"Yİ SAİD-İ NURSİ YAPTI"

    Gani Rüzgar Şavata sözlerine şöyle devam etti: Mehmet Tanrısever"in kendi yazdığı senaryoda Bediüzzaman"ın adını gerçekte olduğu gibi Said-i Kürdi olarak koydum. Ancak bu senaryoyu benden izinsiz olarak aldıktan sonra Said-i Kürdi"yi Said-i Nursi yaptılar. Zaten o dönemde ben, Said-i Nursi"nin kürt olduğunu kabul etmeyen biriyle yola devam etmememin doğru bir karar olacağını anlamıştım, şimdi ise ne kadar haklı olduğumu anlıyorum.

    "BÖYLE BİR ADAMLA YOLA DEVAM ETMEM"

    Gani Rüzgar Şavata, kendisine ait senaryonun Mehmet Tanrısever tarafından izinsiz olarak alındığını ve film haline getirildiğini bu yetmemiş gibi Fethullah Gülen gibi çok önemli bir şahsiyete gerçek dışı beyanlarda bulunulduğunu söyledi. Şavata, açıklamalarına şöyle devam ett: Mehmet Tanrısever"in geçtiğimiz günlerde bir medya kuruluşuna verdiği röportajda "ben Said-i Nursi"yi rüyamda gördüm" demiş. Önce bana seni rüyamda gördüm bu filmde yer almalıyım dedi şimdi de Said-i Nursi"yi rüyamda gördüm diyor. Buna kim ne kadar inanır bilmiyorum ama bundan sonra beni üsrekli olarak rüyasında görecek.

    Senaryosunun izinsiz olarak alınıp film haline getirilmesini ve bu da yetmemiş gibi Fethullah Gülen Hoca Efendi"ye gerçek dışı beyanlarda bulunulmasını insanlıktan uzak davranışlar olduğunu belirten Şavata, hukuki olarak mücadelesine devam edeceğini belirtti. Kamuoyunun gerçekleri bilmesini ve bu filme itibar göstermemesini söyleyen Şavata, "halkımız perde arkasında dönen dolaplardan habersiz bir şekilde kandırılıyor" diyerek sözlerini tamamladı.

    MEDYAMECLİSİ




    'Fethullah Gülen'i kandırdılar' Yorumları