Seçim öncesi hangi sanatçı hangi partiyle anılıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (10:36)   Son Mesaj: 01-10-2011 (10:36)    Cevap: 0    Gösterim: 1659  

    01-10-2011

    Seçim öncesi hangi sanatçı hangi partiyle anılıyor

    Seçim öncesi hangi sanatçı hangi partiyle anılıyor


    Genel seçimlere beş ay kala siyasi partilerdeki hazırlıklar hızlandı. Vitrine kamuoyunun yakından tanıdığı isimleri çıkarmayı planlayan parti kulislerinde sinema, sahne ve televizyon dünyasından birçok ünlünün adı dolaşmaya başladı.

    İbrahim Tatlıses'ten Tarık Akan'a ve Kadir İnanır'a kadar pek çok ünlü simanın siyasete yakın ilgisi, renkli seçim listelerinin habercisi gibi...
    AK Parti kulislerinde adı en çok geçen isimlerden biri ünlü türkücü İbrahim Tatlıses. Daha önce Genç Parti'den milletvekili adayı olan Tatlıses'in referandum öncesi ve sonrasındaki sıcak mesajları, AK Parti cephesinde olumlu karşılık bulmuştu. 'Başbakan ülkeye faydalı ve yararlı bir insan' diyen, referandum öncesi 'Evet' kararını açıklayarak CHP'yi eleştiren Tatlıses, 'Şimdilik teklif yok. Rahmetli Osman Yağmurdereli'nin 'Ben ölürsem yerime sen geç' vasiyeti var, düşünebilirim' ifadesini kullanmıştı. Yerel seçimlerde Şanlıurfa'da umduğu sonucu alamayan AK Parti'nin, ildeki etkisini de düşünerek Tatlıses'e listesinde yer verebileceği belirtiliyor.

    BALIK AYHAN DA VAR

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık görüştüğü şarkıcı Metin Şentürk'ün adı da AK Parti kulislerinde konuşuluyor. 2007'de görme engelli Lokman Ayva'yı Meclis'e taşıyan Erdoğan'ın, bu kez hem sanat dünyasıyla bağları hem de engellilerin sesi olarak Şentürk'e teklif iletebileceği ifade ediliyor. Erdoğan'ın 'Roman açılımı' çerçevesinde yakın ilgi gösterdiği isimlerden biri de Balık Ayhan. AK Parti'nin son grup toplantısına da katılan Balık Ayhan, siyasete göz kırparken, Erdoğan'ın 'Bizim söylemimiz Balık Ayhan'la uyar' şeklindeki sözleri partililerce 'mesaj' olarak yorumlanıyor.

    Teklif gelirse düşünecek

    Türk sinemasının yıldızlarından Hülya Koçyiğit de, adı siyasetle anılmaya başlayan isimlerden. Merhum Turgut Özal'ın, Anavatan Partisi'nin başında olduğu dönemde milletvekili aday listelerine giren Koçyiğit'in, yıllar sonra tekrar siyasete adım atabileceği belirtiliyor. Kısa süre önce 'Bu bir ekip işidir, teklif gelirse düşünürüm' diyen Koçyiğit'in adı da AK Parti kulislerinde dolaşıyor.

    KULİSLERDE 'İŞARET' YORUMU

    BaŞbakan Erdoğan'ın, merhum sanatçı Ahmet Kaya ile geçmişteki yakınlığı ve sık sık ondan bahsetmesi, eşi Gülten Kaya ile diyaloğu da kulislerde 'işaret' olarak yorumlanıyor. Erdoğan, 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nden bahsederken sık sık Kaya'dan örnekler vermişti. Gülten Kaya ismi, seçime bağımsız adaylarla girmesi beklenen BDP'nin de gündeminde. Ahmet Kaya'yı anma etkinliğinde Kaya'ya yakın ilgileri dikkat çeken BDP'lilerin adaylık için nabız tutacakları belirtiliyor.

    CHP'de jön AÇILIMI

    Siyasi arenada CHP'ye yakın sanatçılardan bazılarının da, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Genel Başkan' sıfatıyla gireceği ilk seçimlerde CHP listelerinde yer alabileceği belirtiliyor. Referandum sürecinde net tavırlarıyla dikkat çeken isimler şimdiden konuşulmaya başlandı. Ünlü aktör Kadir İnanır, 'Herkes Kılıçdaroğlu'na destek olmalı, onu yalnız bırakmamalı' derken, 'Teklif gelirse tavrınız ne olur?' sorusuna 'Eğer bana gerçekten ihtiyaç olacaksa neden olmasın' yanıtını vermişti. Yerel seçimlerde CHP'yle adı sürekli anılan ünlü aktörlerden Tarık Akan'ın da, milletvekili seçimlerinde listelere girmesinin sürpriz olmayacağı konuşuluyor. Referandumda 'Hayır' kararını açıklayan ve Kılıçdaroğlu'na destek veren Akan'ın CHP'den Meclise taşınması ihtimal dahilinde görülüyor. Ünlü türkücü Arif Sağ da, CHP'nin vitrin isimlerinden biri olarak seçmenin karşısına çıkabilir.

    Küskünler sahnede
    MHP'DE bir dönem Genel Başkan Devlet Bahçeli'yle davalık olan Ozan Arif'in ismi gündemde. Bahçeli, küskünlere yaptığı 'Partiye dönün' çağrısının ardından Ozan Arif'le de görüşmüştü. Ozan Arif ise sorulara, 'Davete kayıtsız kalmam mümkün değil. Partimizin birliğe, beraberliğe ihtiyacı var. Şahsıma olan muhabbeti karşılıksız bırakmam' diyerek muhtemel bir milletvekili adaylığı davetine yeşil ışık yakmıştı.




    Seçim öncesi hangi sanatçı hangi partiyle anılıyor Yorumları