Davutoğlu kravat çıkarttı elçiler coştu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-09-2011 (00:56)   Son Mesaj: 01-09-2011 (00:56)    Cevap: 0    Gösterim: 994  

    01-09-2011

    Davutoğlu kravat çıkarttı elçiler coştu

    Davutoğlu kravat çıkarttı elçiler coştu


    Üçüncü Büyükelçiler Konferansı'nın kapanış kısmı için Erzurum'da bulunan büyükelçiler, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun kıravat talimatından sonra buradaki son gecelerinde doyasıya eğlendi.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, büyükelçiler ve eşleri Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk tarafından Erzurum Şahane Türkü Evi'nde onurlarına verilen yemeğe katıldı.
    Yemekte sahneye çıkan halk müziği sanatçıları davetlileri eğlendirirken, özellikle Washington Büyükelçisi Namık Tan hem müziklere hem de oyunlara eşlik etti. Namık Tan, hareketli müziklere eşlik etmek için bir kez halay çekti bir kez de bir basın mensubuyla karşılıklı oynadı.

    Yemekte kısa bir konuşma yapan Davutoğlu, Erzurum'da bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Ankara'daki toplantılardan sonra Erzurum'da devam ettik. Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun da katıldığı bir toplantı yapıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milletvekilleri, Erzurum Valisi ve eşlerine teşekkür ediyorum. Bu müstesna zamanı tekrar yaşamak isteriz. Çok güzel bir musiki de var." dedi.

    DAVUTOĞLU KRAVATLARI ÇIKARTTIRDI

    Konuşmasında büyükelçilere iki talimat verdiğini söyleyen Davutoğlu, "Birincisi, toplantıyı iptal ettik. Tahsin Bey ısrar ediyor yapalım diye. Siz onun hesabını görürsünüz." dedi. İkinci olarak ise sabahki toplantıda Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın kravatsız dolaşalım teklifinde bulunduğunu ve kendisinin de "kravatsız gelinsin" diye haber gönderdiğini belirten Davutoğlu, ancak gecede davetlilerin hep kravatlı olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Burada güzel türküler, şarkılar dinleyeceğiz, kravatlı olmaz. Bu akşam rahat olalım, yorgunluğu birlikte atalım" diye konuştu. Bunun üzerine başta Erzurum Valisi olmak üzere restoranda bulunan diğer davetliler kravatlarını çıkardı.

    Bakan Davutoğlu ardından Amerikan New York Times gazetesinde yer alan bir makalede Erzurum'un kış oyunları tesisleri açısından dünyanın en iyi 18 şehri arasına girdiğini belirtti ve "İnşallah ileriki yıllarda ilk beşe girer." temennisinde bulundu. Davutoğlu ayrıca makalenin tercüme edilip kullanılmasını tavsiye etti.

    Gecede sahneye çıkan sanatçıların yanı sıra Erzurum halk oyunları grubu atabarı oyununu oynadı. Gecede davetlilere çağ kebabı ve kadayıf dolması ikram edildi.

    Bakan Davutoğlu ve büyükelçiler, yarın da Sarıkamış Şehitliği'ni ziyaret edecek ve ardından Ankara'ya dönecekler.

    Davutoğlu kravat çıkarttı elçiler coştu

    Davutoğlu kravat çıkarttı elçiler coştu

    Davutoğlu kravat çıkarttı elçiler coştu

    Davutoğlu kravat çıkarttı elçiler coştu

    Davutoğlu kravat çıkarttı elçiler coştu

    Davutoğlu kravat çıkarttı elçiler coştu





    Davutoğlu kravat çıkarttı elçiler coştu Yorumları