Okul öncesi eğitim için ev ev dolaşılacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-08-2011 (16:52)   Son Mesaj: 01-08-2011 (16:52)    Cevap: 0    Gösterim: 837  

    01-08-2011

    Okul öncesi eğitim için ev ev dolaşılacak

    Okul öncesi eğitim için ev ev dolaşılacak


    Antalya’nın Elmalı İlçesinde yüzde olan okul öncesi okullaşma oranını artırmak amacıyla kapı kapı dolaşarak öğrenci velileri ikna edilecek.

    Okul öncesi öğretmenleriyle yapılan toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Candeğer, Elmalı"da okullaşma oranının yüzde 74, hedeflerinin ise yüzde 90 olduğunu söyledi. Antalya ilinde 2010-;2011 eğitim öğretim yılından itibaren 5 yaş grubunda (60-;72 ay) okul öncesi eğitimin zorunlu olduğunu belirten Candeğer, "Antalya"da yüzde 84 olan okullaşma oranı ilçemizde ise yüzde 74. İlimiz ile olan bu açığı kapatmak için gerekirse ev ev dolaşarak öğrenci velileri ile görüşeceğiz ve ikna edeceğiz." dedi.
    Candeğer, ilçedeki okul öncesi okullaşma oranını yüzde 90'a çıkarmak için seferber olacaklarını söyledi. Her okulun kayıt alanında bulunan öğrenci velileri ile ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Salim Bülent Gökçe ise kayıtlı olmayan ve okula devamı sağlanamayan öğrenci sayısının hayli fazla olduğunu söyledi.

    Okul öncesi öğretmenler ile tek tek tanışan İlçe Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen ise eğitim için okul öncesi eğitimin öneminden bahsetti. 5 yaş grubunda okullaşma hedefinin yüzde yüz olması gerektiğini, eğer bu hedef yakalanamazsa en azından Antalya"nın hedefi olan yüzde 90"a ulaşılması gerektiğini belirtti.

    Kaymakam Çekmen, bu anlamda kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, dağıtımını yapacak oldukları okul öncesi eğitim setlerinin de bunun göstergesi olduğunu ifade etti. Programın ardından Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerdeki ana sınıflarına yönelik satın alınan okul öncesi eğitim setleri öğretmenlere teslim edildi.




    Okul öncesi eğitim için ev ev dolaşılacak Yorumları