Nevşehir'de trafo hırsızlığı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-08-2011 (14:07)   Son Mesaj: 01-08-2011 (14:07)    Cevap: 0    Gösterim: 1012  

    01-08-2011

    Nevşehir'de trafo hırsızlığı

    Nevşehir'de trafo hırsızlığı


    Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tepeköy köyünde, çiftçilerin tarımsal sulamada kullandıkları 3 adet trafo ile yüzlerce metre bakır kablo çalındı.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tepeköy köyünde çiftçilerin patates ve kabak tarlalarını sulamak amaçlı kurdukları, yaklaşık 700 kilogram ağırlığındaki 3 adet trafo ile trafoya elektrik taşıyan bakır kablolar bağlı oldukları direkten söküldü.
    Trafoları parçalayarak kullanılamaz hale getiren ve içindeki yağı boşaltan hırsızlar, trafolardaki 100 kilogram ağırlığındaki bakır bobin ile bakır kabloları araçlarına yükleyerek köyden uzaklaştı.

    Trafo ve kabloların çalındığını fark eden köylüler, durumu jandarmaya bildirmesi üzerine inceleme başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, çiftçilerin yaklaşık 25 bin lira zararının olduğunu tespit etti.

    Tepeköy Muhtarı İbrahim Kıratlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde yaşanan trafo ve kablo hırsızlığının her sene tekrarlandığını ve özellikle trafolarda elektriklerin olmadığı kış döneminde hırsızlık olaylarının yaşandığını söyledi.

    Hırsızların, direklerinden aşağıya atıp parçaladıkları trafoların içinde bulunan bakırları ve 200 litreye yakın madeni yağı çaldıklarını belirten Kıratlı, şu bilgileri verdi:

    ''Trafoları parçalayan hırsızlar içindeki madeni yağı ve bakırları söküp götürüyorlar. Bu da hırsızlara en fazla 500 liralık bir getiri sağlar. Fakat trafosu çalınan çiftçinin zararı çok daha fazla oluyor. Kış aylarında bölgeye elektrik sağlayan dağıtım şirketi trafoya giden elektrikleri ana kuleden kesiyor. Bu nedenle hırsızlık olayları artıyor. Trafolarda, elektrik olması halinde hırsızların bu işe cesaret edemeyeceğini düşünüyoruz.''




    Nevşehir'de trafo hırsızlığı Yorumları