Sanal alemde 'yeşil topuklar' yeni trend!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-05-2011 (11:21)   Son Mesaj: 01-05-2011 (11:21)    Cevap: 0    Gösterim: 1680  

    01-05-2011

    Sanal alemde 'yeşil topuklar' yeni trend!

    Sanal alemde 'yeşil topuklar' yeni trend!


    Tesettürlü kadınların modaya ilgisi sanal âleme sıçradı. Son dönemde yıldızı parlayan trend sitelerinin benzeri muhafazakârlar için kuruldu. Tesettür, artık bir baş örtüsü ve pardösüden ibaret değil...

    Eşarbı, aksesuarı, gözlüğü, giyimi, ayakkabısı, iç giyimi derken moda dünyasında hızla yükselen yeni bir yaşam biçimi.
    Dünyaca ünlü markaların bile koleksiyonlarıyla dahil olduğu bu kulvar, sanal âlemde de kendine yer buldu. Muhafazakâr kesimin kadınları son trendleri internet sitelerinden takip ediyor.

    İnternet sitelerinde dünyaca ünlü markaların son koleksiyonlarından aksesuarlara, alkolsüz yeme-içme mekânlarından muhafazakâr otellere kadar son trendlerin yanı sıra türban bağlama videoları bile yer alıyor.

    Türk kadınlarının yüzde 69"u başını örtüyor. Bunun yüzde 16"sı ise türban takıyor. Cumhurbaşkanı"nın eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan"ın eşi Emine Erdoğan, Bakan Ali Babacan"ın eşi Zeynep Babacan ile birlikte İslami moda yükselişe geçti.

    6-7 yıl öncesine kadar şık bir kıyafet bulmakta zorlanan tesettürlü kadınlar şimdi 2.9 milyar dolarlık dev bir ekonominin dümeninde.

    Türban bağlama dersi

    Zeynep Abaka isimli bir girişimci de bu büyümeden pay almak için sanal âlemde popüler hale gelen moda-trend sitelerinin bir benzerini muhafazakâr kesim için kurdu.

    Tesettür modası ile ilgili trendler ve birçok ipucunun yer aldığı sitede, dünyaca ünlü moda tasarımcısı Zareena Yousif"in, Valentino"nun, Burberry"nin koleksiyonları en çok takip edilenler arasında.

    Güneş gözlüğü alırken dikkat edilecek noktalar, son trend türban bağlama videoları, spor kıyafetler de sitede dikkat çeken diğer konu başlıkları. Sitede tenis için uygun spor giyim bile bulmak mümkün.

    Hayrünisa Gül 5 tane tesettür mayosu aldı

    Tesettür modasında rol model first lady Hayrünnisa Gül, Başbakan"ın eşi Emine Erdoğan, Ali Babacan"ın eşi Zeynep Babacan. Sitede Hayrünnisa Gül"ün Gümüş Tekstil"den 5 adet taşlı tesettür mayosu aldığı belirtiliyor.

    Türbanlı gence güneş gözlüğü tüyoları

    Başörtünün dışında kabaran kulak gibi durmaması için gözlüğün kenar kısımlarının kalın veya çıkıntılı olmamasına dikkat edilmeli. Gözlüğün kenar kısmında taş varsa almadan önce elle kontrol edin, sürekli kullanımda eşarbı zedeleyebilir.

    Tesettür modasını Erenköy belirliyor

    Sitede yer alan bir röportajda "Dindar insanlar sadece Fatih"te yaşamıyor. Birçoğu Erenköy, Çamlıca ve Florya"da. Tesettür modasını Erenköy camiası belirler. Florya"ya 1-2 sene sonra gelir" deniyor.




    Sanal alemde 'yeşil topuklar' yeni trend! Yorumları