Terfi bekleyen 3 general için için son söz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-05-2011 (02:59)   Son Mesaj: 01-05-2011 (02:59)    Cevap: 0    Gösterim: 769  

    01-05-2011

    Terfi bekleyen 3 general için için son söz

    Terfi bekleyen 3 general için için son söz


    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Askerî Yüksek İdari Mahkemesi'nin (AYİM) Balyoz darbe davası sanığı 3 generalin terfisiyle ilgili kararının uygulanamaz olduğunu söyledi.

    Gönül, "Askerî İdare Mahkemesi terfi kararını verirken daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla paralellik içindedir. Açığa alma işlemi devam ettiği müddetçe terfilerinin mümkün olmayacağını kanun söylüyor." dedi. 'Taktik İnsansız Hava Aracı Geliştirme Projesi Sözleşmesi'nin imza törenine katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Gönül, 'sözleşmeli er sistemi' ile ilgili tasarıya Çalışma ve Maliye bakanlarının itirazları bulunduğunu ifade etti.
    Bakan Vecdi Gönül, Vestel Savunma ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında 'Taktik İnsansız Hava Aracı Geliştirme Projesi Sözleşmesi' imza törenine katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine, Sözleşmeli Er Sistemi ile ilgili tasarının dün (pazartesi) Bakanlar Kurulu'nda yeniden ele alındığını hatırlattı. Gönül, "Çalışma ve Maliye bakanlarımızın bazı itirazları oldu. Çünkü yeni bir sistem geliyor. Biz de bu itirazları makul görerek, üzerinde çalışalım dedik. Sistem ne kadar çok tenkit edilirse, konuyu bilen insanlar tarafından bize o kadar faydalı olur. Zannediyorum bir hafta 10 gün içerisinde son şeklini vermiş olacağız.'' dedi.

    Vecdi Gönül, polislerin askerlik durumuyla ilgili yasa tasarısını da değerlendirdi. Bunun uzun zamandır üzerinde çalışılan bir tasarı olduğunu söyledi. Tasarıda bulunan bir hükme dikkati çeken Gönül, "Tasarıda şöyle bir hüküm var: Askerliğini silahlı bir güç olduğu için diğerlerinden daha kısa yapacaklar ancak bu meslekten 7 yıl içinde ayrılırlarsa o eksik yaptıklarını tamamlayacaklar.'' diye konuştu. AYİM'in 'Balyoz davası sanığı 3 generalin terfisiyle ilgili kararının ardından herhangi bir tasarrufta bulunulmadığı, bu konuda ne düşünüldüğü yönünde bir soru üzerine Gönül, AYİM'in kararının, daha önce verdiği kararla paralellik içinde olduğunu belirtti. Gönül, "Açığa alma işlemi devam ettiği müddetçe terfilerinin mümkün olmayacağını kanun söylüyor.'' ifadelerini kullandı. Gönül tarafından 22 Kasım'da açığa alınan Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu ile İçişleri Bakanı tarafından açığa alınan Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, bir gün sonra açığa alınma işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle AYİM'e başvurmuştu. Konuyu Daireler Kurulu'nda değerlendiren AYİM, yürütmenin durdurulması talebini oyçokluğuyla reddetmişti.

    ZAMAN




    Terfi bekleyen 3 general için için son söz Yorumları