Medreseler şehri Sivas üniversite kentine dönüşüyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-31-2010 (22:22)   Son Mesaj: 12-31-2010 (22:22)    Cevap: 0    Gösterim: 739  

    12-31-2010

    Medreseler şehri Sivas üniversite kentine dönüşüyor

    Medreseler şehri Sivas üniversite kentine dönüşüyor


    Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, TOBB ETÜ gibi özel bir üniversitenin Sivas'a fakülteler açacak olmasının "Medreseler şehrinden üniversiteler kentine" dönüşümün bir göstergesi olduğunu belirtti.

    TSO Başkanı Osman Yıldırım, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında Sivas'ın 2010 yılını değerlendirdi. Yıldırım, Sivas'ın sorunlarını çözmek, kalkınmış modern bir kent için tüm güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek, "Ünlü Ozanımız Âşık Veysel'in dediği gibi 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece.' Tüm sevdamız ve amacımız Sivas. Sivas aşığı olarak da bulunduğumuz makamda gece gündüz demeden bu şehirde önemli işlere imza atmak, değerli eserleri kazandırmak daima önceliklerimiz arasındadır. Özellikle TOBB ETÜ gibi özel bir üniversitenin ilimize fakülteler açması 'Medreseler şehrinden üniversiteler kentine' dönüşümün göstergesidir. 2. bir üniversitenin kentimize katacağı zenginlik herkes tarafından iyi hesap edilmeli, bu prestij projesine sahip çıkılmalıdır. Oda olarak üst kuruluşumuz olan TOBB'un Türkiye genelinde Sivas'ı tercih etmesi, Cumhuriyet kentimizin kültürel zenginliğine katkı sunma çabaları ve bizlerin heyecanına tüm Sivaslılar ortak olmalıdır." dedi.
    "2011'E UMUTLA BAKIYORUZ"

    2011 yılına umutla baktığını kaydeden TSO Başkanı Osman Yıldırım, şunları söyledi: "Geride bıraktığımız 2010 yılına kısaca göz atacak olursak; şehrimizde gerekli yatırımlar ve hedeflenen projelerden yeterince yararlanamadığımızı söylemek sanırım yanlış olmaz. Yatırımı, istihdamı ve ihracatı sağlayan iş dünyası olarak, 2011 yılına umutla bakıyoruz. Türkiye'nin ve Sivas'ın başarılarının konuşulduğu bir yıl temenni ediyoruz. Daha fazla yatırım, daha çok kişiye iş imkanı, sorunlarımızın çözüldüğü, hemşerilerimize daha güzel yaşam şartlarının sunulduğu bir yıl diliyoruz. Yeni yılın başarılarla ve önemli kazanımlarla dolu, tüccarımız, sanayicimiz ve işadamlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimiz ve milletimize huzur, mutluluk, sağlık ve hayırlı kazançlar getirmesini temenni ediyorum."




    Medreseler şehri Sivas üniversite kentine dönüşüyor Yorumları