Dolandırıcı 5 TL verdi, 200 TL aldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-31-2010 (18:08)   Son Mesaj: 12-31-2010 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 830  

    12-31-2010

    Dolandırıcı 5 TL verdi, 200 TL aldı

    Dolandırıcı 5 TL verdi, 200 TL aldı


    Esenyurt'taki bir telefon bayiinde gerçekleşen dolandırıcılık olayı kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

    Esenyurt'ta bulunan bir telefon bayiinde yaşanan dolandırıcılık, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. 5 TL'lik kontör isteyen dolandırıcı, kafasını karıştırdığı kasiyerin 200 TL'sini çaldı.

    Dolandırıcıların yeni yönteminin ilk kurbanı, Esenyurt'taki bir telefon bayii oldu. Müşteri kılığında dükkana giren şahıs, 5 TL'lik kontör alarak kasadaki görevli Derya Uzun'a 200 TL verdi.

    Bu sırada şebekenin diğer üyeleri, sorular sorarak görevli bayanın kafasına karıştırmaya çalıştı. Uzun sorulara cevap verirken, kasadaki dolandırıcı bayanın dalgınlığından faydalanarak verdiği 200 TL'yi el çabukluğuyla geri aldı.

    Parasını geri alan dolandırıcı, bayan görevliye, "Size verdiğim 200 TL'yi verin, ben size bozuk para vereceğim' dedi. Parayı kasaya koyduğunu zanneden bayan görevli, kasadan aldığı 200 TL'yi dolandırıcıya verdi. Planını istediği gibi uygulamaya koyan dolandırıcı, daha sonra 100 TL vererek kontörün parasını ödedi ve kasiyerden aldığı 95 TL ile dükkandan ayrıldı.

    Şebekenin üyesi oldukları ve kasadaki görevlinin kafasını karıştırmak için dükkanda oldukları tahmin edilen diğer şahıslar da, dükkandan çıktı.

    Akşam saatlerinde sayım yaparken kasada açık olduğunu anlayan Derya Uzun, patronuyla birlikte kamera görüntülerini izleyince dolandırıldığını anladı.

    Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, dükkan sahibi Timur Akbaba, "Güvenlik kamera görüntülerini izledik ve şahısları tespit etiklerini ancak şahıslar hala yakalanamadı" dedi.




    Dolandırıcı 5 TL verdi, 200 TL aldı Yorumları