Atalay: Ne dilimizi ne de sınırımızı tartışırız   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-31-2010 (18:38)   Son Mesaj: 12-31-2010 (18:38)    Cevap: 0    Gösterim: 601  

    12-31-2010

    Atalay: Ne dilimizi ne de sınırımızı tartışırız

    Atalay: Ne dilimizi ne de sınırımızı tartışırız


    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türk milletinin içine nifak tohumları sokulmak istendiğini ama buna fırsat verilmeyeceğini belirterek, ''Biz ne bayrağımızı, ne dilimizi, ne de sınırlarımızı tartıştırırız'' ifadesini kullandı.

    Bakan Atalay, Samsun'daki temasları kapsamında Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile birlikte Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen, ''Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'' bilgilendirme toplantısına katıldı.
    Atalay, burada yaptığı konuşmaya, iktidar olarak ''Milli Birlik ve Kardeşlik Projesini'' önemsediklerini vurgu yaparak başladı.

    Türkiye'nin bütünlüğünün pekiştirilmesini önemsediklerini ifade eden Atalay, terörü büyüyen Türkiye'nin ayağındaki prangaya benzetti ve ''Terör bizi aşağıya çekiyor, bu sorunu çözersek, Türkiye daha da büyüyecek'' diye konuştu.

    -''BİZ BAYRAĞIMIZI TARTIŞTIRMAYIZ''-

    Çağımızda toplumsal sorunları çözmenin yolunun baskı ve şiddet olmadığının altını çizen Bakan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Tabuların yıkılarak, ülkenin kendi meselelerini rahatça konuşması önemlidir. Osmanlı'nın, ecdadın, diliyle, diniyle bir arada tuttuğu milletimizin arasına dedikodu, fitneler, nifak tohumları sokulmak isteniyor. Kardeşliğimize zarar verilmek isteniyor. Örtünün altına gizleyerek sorunlar çözülmez. 15 yıl önce cesaretle bu sorunların üzerine gidilseydi, sorunlar daha rahat çözülürdü. Bizim milli birlik ve kardeşlik çalışmamız, fitneliğin son bulması, kardeşliğin pekişmesi, vatandaşların güvenliğinin sağlanmasıdır. Biz ne bayrağımızı, ne dilimizi, ne de sınırlarımızı tartıştırırız.''

    Dünyanın her tarafında terör sorunu olduğunu ve olmaya da devam ettiğini belirten Atalay, ''Onları yakından inceliyoruz, takip ediyoruz, Devletiyle, iktidarıyla, muhalefetiyle tek vücut olmuş, bu sorunları çözüyorlar. Bu ülkelere ''terörü çözmede en kilit nokta nedir ?'' diye sorduğumuzda, ''iktidarla, muhalefetin birlikte hareket etmesi ve terörün siyasi malzeme olarak kullanılmamasıdır'' diyorlar. Eğer bir parti zaaf arayarak, iktidarın açığını arayarak ortaya çıkarsa bu terör konusu zor çözülür. Sinir uçlarına dokunursa zor çözülür'' diye konuştu.

    -ÖZERLİK VE İKİ DİL TALEBİ-

    Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi sürecinin Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne zarar getirmeyeceğini ifade eden Atalay, şöyle devam etti:

    ''Bu süreç bizim ne bütünlüğümüze, ne birliğimize zarar getirmeyecek. Ancak başta terör örgütü bunu istemiyor. Kimi siyasi ticaretini, kimi uyuşturucu ticaretini yaparak nemalanıyor. Biz kararlılık içindeyiz. Bunu yürütüyoruz ve yürüteceğiz de. AK Parti olarak Türkiye'nin her yerindeyiz. Biz, ne etnik, ne de bölge siyaseti yapıyoruz. Bölgede vatandaş desteğini bulamayacaklar. Biz, vatandaşı kazanmayı önemli görüyoruz. Samimiyetle, sabır içinde bunu çözeceğiz. Bunlar sabahtan akşama olmuyor tabii ki... Çözümsüzlükte birleşenler var. Biz, sonuna kadar çözüm için çalışacağız. Son günlerde tartışmalar var. Yürüyen çalışmaları sabote etmeye çalışanlar var. Bunları görüyoruz. Özerklik gibi, iki dil kullanımı gibi, bunlara fırsat vermeyeceğiz.''




    Atalay: Ne dilimizi ne de sınırımızı tartışırız Yorumları