Bina sığınaklarına yeni yasal düzenleme   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-31-2010 (18:19)   Son Mesaj: 12-31-2010 (18:19)    Cevap: 0    Gösterim: 946  

    12-31-2010

    Bina sığınaklarına yeni yasal düzenleme

    Bina sığınaklarına yeni yasal düzenleme


    Bayındırlık ve İskan Bakanlığının ''Sığınak Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sığınaklar için yasal zorunluluk şöyle:

    Sığınak yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.
    Buna göre, serpinti sığınaklarının yapılması gereken yerlerin kapsamı genişletilerek, özel kişilere ait bina ve tesislerde de serpinti sığınakları yapılacak. Böylece serpinti sığınakları özel veya kamuya ait bina ve tesislerin öncelikle en alt bodrum katlarında ya da toprağa oturan kısımlarında veya bina içine kurulacak. Bunun mümkün olmaması halinde, uygulama imar planı ya da planda hüküm yoksa ''Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğiyle belirlenen yapı yaklaşma mesafesine aykırı olmamak kaydıyla'', bahçelerinde, toprağın yapısına göre yer üstünde veya tamamen ya da kısmen yer altında yapılacak. Ancak tamamen toprağın altında kalmak koşuluyla parselin yol cepleri hariç yan ve arka bahçe kapı yaklaşma mesafeleri içinde de bitişik parseldeki yapıları hiçbir şekilde etkilememek koşuluyla sığınak yapılabilecek.

    Serpinti sığınaklarında, önceki yönetmelikten farklı olarak, eğitim tesislerinde sığınak hesabına konu kişi sayısının hesaplanmasında, emsale konu alanlar içinde atölyeler, spor, konferans, gösteri ve sergi salonları dikkate alınmayacak.




    Bina sığınaklarına yeni yasal düzenleme Yorumları