Eşi emekli albayla aldattı bir de nafaka ödeyecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-31-2010 (16:06)   Son Mesaj: 12-31-2010 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 1112  

    12-31-2010

    Eşi emekli albayla aldattı bir de nafaka ödeyecek

    Eşi emekli albayla aldattı bir de nafaka ödeyecek


    Ankara 8. Aile Mahkemesi, bir otelde aşçı olarak çalışan S.Ö.'yü, askeri savcı Z.D. ile yasak ilişkisi sabit olan eşine nafaka ödemeye mahkum etti.

    Mahkeme, kararını, 'aldatmaya' değil, 'şiddetli geçimsizliğe' dayandırdı. Ankara 8. Asliye Mahkemesi, ilginç bir karara imza attı. 5 yıldızlı otel aşçısı S.Ö., kendisini Genelkurmay Başsavcılığı eski savcılarından emekli Albay Z.D. ile 3 yıl boyunca aldatan ve görüntüleri halen internette olan eşi Ş.Ö.'den boşandı. Ancak yaklaşık bir buçuk yıl süren davada S.Ö.'nün başına gelmeyen kalmadı.
    Star gazetesinin haberine göre mahkeme, dava 'zina' kapsamında açılmasına rağmen çifti 'şiddetli geçimsizlik' ve 'aile birliğinin temelden sarsılması' kapsamında boşadı. İnternet görüntülerinin delil olarak kullanılamayacağını belirten mahkeme, "Eş olsalar bile bireylerin birbirlerine karşı da bağımsız, özel ve gizli alanları vardır." değerlendirmesinde bulundu.

    Mahkeme, çiftin kızlarının velayetini de anne Ş.Ö.'ye verdi. S.Ö., duruma tepki göstermesi üzerine 'mahkeme düzenini bozmaktan 5 gün hapis cezasına' çarptırıldı. Mahkeme, daha önce eşini aldattığı ileri sürülen S.Ö.'ye ayda 300 TL nafaka verilmesini kararlaştırdı.

    S.Ö., evliliğini yıktığı gerekçesiyle emekli Albay Z.D. hakkında Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. 17. Asliye, boşanma davasına bakan 8. Aile Mahkemesi'nin delil saymadığı aynı görüntüleri delil olarak kabul etti. Görüntüleri bilirkişiye inceletti, Z.D. ile Ş.Ö.'nün 3 yıllık telefon trafiğini de TİB'den isteyerek dosyaya koydu.

    STAR GAZETESİ - ZAMAN





    Eşi emekli albayla aldattı bir de nafaka ödeyecek Yorumları