Davut Karci cinayeti zaman aşımından düştü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-31-2010 (16:07)   Son Mesaj: 12-31-2010 (16:07)    Cevap: 0    Gösterim: 787  

    12-31-2010

    Davut Karci cinayeti zaman aşımından düştü

    Davut Karci cinayeti zaman aşımından düştü


    Mardin'de 16 yıl önce Davut Karci'yi öldürdükleri gerekçesiyle Bilge köyündeki 4 korucunun yargılandığı dava, zaman aşımı nedeniyle düştü.

    Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Bilge köyünde 44 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın tutuklu sanıklarından Mehmet Çelebi'nin ihbar mektubu üzerine haklarında dava açılan sanıklar Burhan Çelebi, Abdurrahman Çelebi (46), Osman Çelebi (49) ve Abdurrahman Çelebi (37) katıldı.
    Tutuksuz yargılanan 4 sanık, duruşmada atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini talep etti.

    Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından sanıklar hakkında açılan davanın zaman aşımı nedeniyle ''ortadan kaldırılmasına'' karar verildiğini açıkladı.

    Duruşmayı öldürülen Davut Karci'nin yakınları da izledi.

    İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı ve müdahil avukat Erdal Kuzu, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, cinayeti aydınlatacak kadar somut deliler olmasına rağmen sivil bir insanın ölümünden sorumlu bir kişi hakkında ceza verilmemesi adalet anlayışına ters düştüğünü savunarak, ''Yargı alenen ve açıkça bir katili korumuştur'' dedi.




    Davut Karci cinayeti zaman aşımından düştü Yorumları