MHP: 2010 boşa geçmiş bir yıl   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-31-2010 (15:34)   Son Mesaj: 12-31-2010 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 808  

    12-31-2010

    MHP: 2010 boşa geçmiş bir yıl

    MHP: 2010 boşa geçmiş bir yıl


    MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kırşehir milletvekili Metin Çobanoğlu, 2010 yılının millet açısından ''kaybedilmiş ve boşa geçmiş bir yıl olarak unutulmayacağını'' söyledi.

    Çobanoğlu, yayımladığı yeni yıl mesajında, millet için adeta kader haline gelen yoksulluk, işsizlik, açlık ve sefaletin ülkede zirve yaptığını, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve uçurumun giderek derinleştiğini, üretim düşüp yatırımların durduğunu, tarım ve hayvancılığın neredeyse bitme noktasına geldiğini, işçi, memur, emekli, esnaf, çiftçi ve köylünün çok ağır ekonomik sorunların altında ezildiğini iddia etti.
    Bu yılda, Türk milletine düşmanlıkta birleşenlerin, Türk devletine karşı öfkede buluşanların foyalarının bir bir açığa çıktığını öne süren Çobanoğlu, mesajında, ''Milli kimliğimiz, üniter devlet yapımız, dilimiz ve Cumhuriyetimizin kurum ve kuralları da AKP yönetimi altında ağır bir saldırıya uğramıştır. Var olan tüm milli kabullerimiz bölücü cenahın taciz ve tahrikiyle sarsılmış, milletimiz sözde barış, özgürlük ve insan hakları maskesiyle boy gösteren alçakların hedefinde yer almıştır. Müebbet hapisle İmralı'da yatan caninin yattığı yerden taşeron örgütünü yönetmesine müsamaha gösterilmiştir'' ifadelerini kullandı.

    Mesajında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, başlattığı demokratik açılım projesinin Türkiye'yi uçurumun kenarına getirdiğini iddia eden Çobanoğlu, şunları kaydetti:

    ''Eğer bugün vatanımızın bir bölümü özerklik zırvalarına konu oluyorsa, ana dilde eğitim taleplerindeki ısrarlar çığırından çıkıyorsa, bilinmelidir ki, bunun tek sorumlusu AK Parti hükümetinden başkası değildir. Nitekim gelişmeler ve inatla sürdürülen PKK açılımının ortaya çıkardığı gerçekler bize başka bir fikir vermemiştir. Bu haliyle geride kalan 2010 yılı, milletimiz açısından kaybedilmiş ve boşa geçmiş bir yıl olarak asla unutulmayacaktır. Temennim, yaşanan tüm olumsuzlukların 2011 yılında telafi edilip, Türkiye'nin daha fazla yıpranmasına ve yıpratılmasına, değerlerinin aşındırılmasına, milletin parçalanmasına dönük girişimlere 'dur' denilmesidir.''




    MHP: 2010 boşa geçmiş bir yıl Yorumları